Sari la conținut

În 3 octombrie începe „Loteria vizelor” pentru SUA

in-3-octombrie-incepe-loteria-vizelor-pentru-sua-

Românii care vor să aplice pentru programul Loteria Vizelor au la dispoziţie perioada 3 octombrie - 6 noiembrie 2018. Câştigătorii vor fi apoi anunţaţi începând cu 7 mai 2019, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

„Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV («diversity visas»). Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Instrucţiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat”, se arată în comunicat.

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe miercuri 3 octombrie 2018 la 19:00 (ora României) şi va rămâne disponibilă până marţi 6 noiembrie 2018 la 19:00 (ora României).

Departamentul de Stat american acceptă cereri de înregistrare doar pe pagina de internet www.dvlottery.state.gov .

Completarea și trimiterea cererii de participare trebuie făcută de pe adresa de e-mail personală.

„Participanţii trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni. Participanţii care vor folosi fotografii transmise în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificaţi automat. Nu se acceptă fotografiile în care persoanele fotografiate poartă ochelari. Nu există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice”, mai menţionează Ambasada SUA la Bucureşti.

Loteria Vizelor sau programul de emigrare Diversity Visa funcționează cu mandat din partea Congresului Statelor Unite și în concordanță cu Legea de Imigrare și Naționalitate, care este adresată țărilor cu rate mici de emigrare în SUA de-a lungul istoriei.

În total, 50.000 de astfel de vize vor fi acordate pentru anul fiscal 2020, însă procesul de participare la Loteria Vizelor începe din 2018.

Comentarii

Ultimă oră