Sari la conținut

Împreună oferim o şansă pentru „Copiii de Cristal”

impreuna-oferim-o-sansa-pentru-copiii-de-cristal

Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează anual Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!”. Ediţia din anul 2012 a marcat începutul unei colaborări deosebite cu artiştii Operei Braşov, iniţiind astfel şi primul Bal al Operei Braşov, un eveniment de înaltă ţinută atât din punct de vedere moral, prin scopul său caritabil, cât şi din punct de vedere social, prin participanţii care ne onorează cu prezenţa.În anul 2014 Fundaţia Kronospan va susţine activitatea Asociaţiei Copiii de Cristal la Braşov şi a Asociaţiei Trebuie! la Sebeş. Ambele asociaţii oferă sprijin şi terapie specializată persoanelor diagnosticate cu autism şi tulburări din spectrul autismului şi au mare nevoie de o cameră senzorială pentru tratamentul pacienţilor pe care îi au în îngrijire.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică care afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare şi adaptarea simțurilor la mediu, fiind este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Un copil cu autism este diferit şi are nevoie de ajutorul celor din jur pentru a putea creşte la fel ca oricare altul. Pentru un copil cu autism, fiecare zi este un efort de a înţelege lumea în care trăieşte şi de a comunica fără cuvinte, gesturi sau îmbrăţişări. El simte în fiecare zi ce înseamnă să fie diferit de toţi ceilalţi, dar îi poate învăţa pe cei din jur atât de multe despre răbdare, ambiţie şi curaj.

Dacă în trecut autismul era considerat o tulburare rară, acum autismul are o incidență în creştere alarmantă (autismul se întîlneşte mai des decît sindromul Down sau paralizia cerebrală). În întreaga lume, 5 din 10.000 de persoane au “autism clasic”, iar aproximativ 20 din 10.000 de persoane au tulburări din cadrul întregului spectru al autismului. De curând în Statele Unite ultimele cercetări au relevat faptul că 1 din 68 de copii este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului (sursa Autism Speaks).

Singura şansă către independenţă pe care o au persoanele diagnosticate cu autism este terapia specializată.

Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative si experienţele sunt utilizate pentru a creşte constienţa şi  comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. Terapeuţii desfăşoară activităţi care stimulează simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, tactil etc.).

Astfel, în data de 07.12.2014, Fundaţia Kronospan şi Opera Braşov invită braşovenii la Balul de Caritate „Deschide-ţi inima!”, organizat la Hotel Kronwell. Va fi o seară a eleganţei şi generozităţii, a acceptării şi a înţelegerii. Participanţii la eveniment vor avea parte de un program deosebit, cu momente de operă, magie şi dans. În cadrul licitaţiei cu strigare, participanţii vor putea achiziţiona tablouri donate de artişti consacraţi, bijuterii, seturi donate de sportivi celebri, dar şi alte pachete surpriză. Invitaţii vor fi poftiţi la dans de „Haydn Deane and His Big Band”.

Până acum, Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!” a însemnat:

  • 2011: donaţie de 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru pacienţii cu boli incurabile;
  • 2012: donaţie de 153.568 RON către Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală;
  • 2013: donaţie de 76.878 RON către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert.

Comentarii

Ultimă oră