Sari la conținut

Ilie Stan vrea să facă performanță la Braşov

ilie-stan-vrea-sa-faca-performanta-la-brasov

Noul antrenor al celor de la FC Braşov, Ilie Stan, a fost prezentat oficial miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. De la începutul sezonului, Stan este cel de-al 4-lea antrenor care preia conducerea tehnică a stegarilor. Cel poreclit Iliesta îşi doreşte, pe termen scurt, ca echipa să acumuleze cât mai multe puncte posibile, FC Braşov să practice un joc ofensiv şi spectaculos, iar suporterii să revină la stadion.
Redresează corabia „Iliesta”? Ilie Stan ştie că misiunea la gruparea braşoveană nu va fi deloc uşoară. „Mi-aş dori ca eu să fiu ultimul antrenor prezentat oficial în acest sezon. Este un moment greu, care cred că îl putem depăşi dacă vom munci mai mult şi vom fi pozitivi atât la antrenamente cât şi la jocuri. Avem nevoie să adunăm cât mai multe puncte pentru a urca în clasament şi îmi doresc din suflet să reuşim acest lucru” a spus Stan. După 13 etape consumate, FC Braşov a adunat doar 10 puncte şi se află pe locul 14 în clasament. Preşedintele celor de la FC Braşov, Constantin Zotta, are încredere în noul tehnician şi speră în redresarea situţaţiei, cât mai rapid. „În clasamentul antrenorilor care au fost la FC Braşov în acest sezon, suntem pe primul loc. Şi la numărul de greşeli făcute de arbitri contra noastră, tot pe primul loc suntem! Ilie Stan nu va avea o sarcină uşoară aici. Va conduce un grup valoros, care, pentru moment, este lipsit de şansă, iar moral nu este tocmai ok!” a declarat Zotta.
Primele ținte. Cel poreclit „Iliesta” îşi doreşte ca jocul echipei să readucă publicul la stadion. Stan nu a ascuns faptul că echipa va juca ofensiv. „Sper ca prin jocul pe care îl vom practica, să readucem spectatorii în număr cât mai mare la stadion şi totodată patronul echipei să fie mai aproape de noi. Cel mai mult îmi doresc să am linişte, susținere din partea jucătorilor şi a spectatorilor! Nu mi-am propus un anumit număr de puncte în cele patru jocuri care au mai rămas de disputant din tur. Îmi doresc să facem cât mai multe, pentru a avea parte de o iarnă liniştită” a mai spus Stan.
De ce FC Braşov? Ilie Stan spune că a mai avut oferte şi de la alte echipe, dar a explicat de ce a ales Braşovul. „Nu vă ascund faptul că am mai avut oferte şi de la alte echipe. Am ales Braşovul pentru că este un oraş mare, iar echipa este una de tradiție în fotbalul românesc. Am încredere în jucătorii care sunt aici, unii dintre ei sunt chiar foarte buni şi pot face diferența în momentele cheie ale unei partide. Am venit la FC Braşov cu inima deschisă!” a concluzionat noul tehnician al galben-negrilor.
Se apropie derby-ul Braşovului. Deşi mai sunt încă 5 zile până la derby-ul Braşovului din Liga 1, Corona-FC Braşov, preşedintele galben-negrilor a vorbit miercuri despre acest joc. Zotta spune că presiunea mare este pe umerii stegarilor, iar cei de la Corona nu au nimic de pierdut. „Este un meci dificil pentru noi, deoarece presiunea mare este pe FC Braşov, nu pe Corona. Dacă FC  Braşov va câştiga, toată lumea o să spună că este un rezultat normal. Când erau în Liga a 3-a, nici măcar nu visau la un meci oficial contra lui FC Braşov! Pentru Corona este o onoare să joace cu FC Braşov un derby al oraşului şi trebuie să se felicite pentru acest lucru!” a încheiat Zotta. Corona Braşov-FC Braşov, partidă care contează pentru etapa a 14-a a primei ligi de fotbal, se joacă luni, 11 noiembrie, de la ora 20.30, pe stadionul Tineretului.



Comentarii

Ultimă oră