Sari la conținut

Igienizare a râurilor din judeţ de Ziua Mondială a Apei

igienizare-a-raurilor-din-judet-de-ziua-mondiala-a-apei

Ca în fiecare an, Administraţia Naţională Apele Române - Administraţia Bazinală de Apă Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, organizează de Ziua Mondială a Apei (22 martie) în şcoli, acţiuni educative în vederea conştientizării importanţei apei, lansează de asemenea provocări elevilor prin organizarea de concursuri de desene, compuneri, referate / eseuri pe diverse teme privind resursele de apă şi protecţia mediului.
   De asemenea SGA Braşov  va sărbători Ziua Mondială a Apei şi printr-o serie de acţiuni de igienizare a cursurilor de apă, precum : pârâu Timiş, Ghimbăşel şi canal industrial Timiş în mun.Braşov, pr.Ghimbăşel în or.Râşnov, pr. Măieruş şi Bogata pe sector loc.Măieruş-Hoghiz, pr.Turcu sector loc.Bran-Moieciu, pr.Cozd la Rupea, pr.Sebeş zona Făgăraş –Hârseni, şi altele.

În 1992, la Rio de Janeiro, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare s-a propus desemnarea unei zile internaţionale a apei, iar Adunarea Generalã a Naţiunilor Unite a rãspuns la aceastã recomandare prin stabilirea zilei de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondialã a Apei. Începând cu acea datã, în fiecare an ţãrile încearcã sã atragã atenţia şi sã aducã în discuţie aspecte relevante şi specifice apei. În data de 22 martie 2013 se celebrează cea de-a 21-a aniversare a Zilei Mondiale a Apei.


Comentarii

Ultimă oră