Sari la conținut

Ninsorile abundente au dat peste cap traficul în judeţul Braşov! Pe DN 1 s-a circulat sâmbătă seară bară la bară, cu 20 de kilometri la oră, iar şoferii au făcut ore bune până la Bucureşti. Mai multe trenuri au ajuns cu întârziere la destinaţie după ce au fost blocate în gări din cauza unor copaci căzuţi pe şine.
Trenuri întârziate. Traficul feroviat a fost blocat, sâmbătă seara, între Timişul de Sus şi Predeal, din cauza efectelor vântului şi ninsorii abundente. Conform Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”, circulaţia fost închisă sâmbătă de la ora 16.03, după ce mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată între staţiile Timişu de Jos şi Dârste. Copacii s-au prăbuşit pe ambele fire, rupând linia de înaltă tensiune pe firul II. Echipele de intervenţie au tăiat cu mare greutate copacii căzuţi, circulaţia fiind reluată după mai multe ore. În gara Predeal, oamenii au aşteptat în vagoane mai bine de o oră. Un tren rapid şi două accelerate au ajuns cu întârziere la Oradea, Bucureşti şi Galaţi.
Coşmar pe DN1. La ieşirea din Braşov, pe DN1, o distanţă de 14 kilometri s-a parcurs în 2 ore. Mulţi dintre şoferi au fost luaţi prin surprindere de ninsoare şi au recunoscut că nu aveau maşinile echipate corespunzător şi circulau cu cauciucuri de vară. Cei mai ghinionişti s-au trezit cu lanţurile rupte. Pasagerii unui microbuz au avut ghinion din cauza maşinii neechipate de iarnă. Oamenii veneau din Suedia, unde fuseseră la muncă şi trebuiau să ajungă la Bucureşti la prânz, însă i-a prins noaptea pe drum între Timiş şi Predeal. Maşina a tras pe dreapta din cauza derapărilor.
Circulaţie greoaie. Drumul Naţional 1 A a fost blocat sâmbătă, între Săcele şi Vălenii de Munte. Zeci de TIR-uri au fost trase pe dreapta din cauza zăpezii şi gheţii de pe carosabil. Poliţiştii au oprit maşinile care au vrut să intre pe DN 1A. Şi drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov a fost extrem de aglomerat, aici circulându-se foarte greu. În oraş, echipajele de deszăpezire au fost scoase după mai bine de patru ore de ninsoare abundentă.

Comentarii

Ultimă oră