Sari la conținut
huiduiti-si-injurati-la-sfantu-gheorghe

Baschetbalistele, antrenorii și oficialii formației Universitatea Cluj au fost huiduiții pe tot parcursul meciului de la Sfântu Gheorghe, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 93-57. La fel ca la fiecare partidă a fetelor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după intonarea imnului României, suporterii intonează imnul Ținutului Secuiesc. Antrenorul bosniac al fetelor de la U Cluj, Dragan Petricevic, le-a cerut jucătoarelor sale să se încălzească pe durata intonării imnului secuiesc. Publicul din Sfântul Gheorghe a taxat gestul clujencelor și le-a huiduit pe toată durata partidei.

„La Sfântu Gheorghe se pune un steag al Ținutului Secuiesc peste toată tribuna și suporterii au pretenția ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare așa cum se stă atunci când se intonează imnul de stat al Romaniei. Eu am hotărât ca fetele să își continue încălzirea după intonarea imnului României. În regulamentul Federației Române de Baschet se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect. Eu consider că fetele pe care le conduc nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România. Aș fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipă să fie huiduită. Nu dau lecții suporterilor, dar la o manifestare sportivă, într-o țară democratică, tolerantă cum este România nu e normal să se întample ca sportivele mele să fie huiduite”, a spus Dragan Petricevic, pentru ziardecluj.ro.

Și fetele de la Olimpia CSU Brașov au avut parte de același tratament la Sfântu Gheorghe. În urmă cu două sezoane, antrenorii Dan Calancea și Nenad Marinkovic au decis ca „olimpicele” să continue încălzirea în timpul intonării imnului Ținutului Secuiesc, iar apoi baschetbalistele și oficialii brașoveni au fost huiduiți și înjurați pe tot parcursul jocului.

Comentarii

Ultimă oră