Sari la conținut

Huidu: Vinovăția și angoasele nu îți dau pace

huidu-vinovatia-si-angoasele-nu-iti-dau-pace

În a doua zi de Paște, Șerban Huidu le-a recomandat o carte cititorilor săi de pe blogul personal.



Vedeta vorbește despre "Vânătorii de zmeie", scrisă de Khaled Hosseini. Este o carte despre copilărie, maturitate, curaj și lașitate – o lecție de viață din care orice om poate să desprindă învățături folositoare.

"O carte unde aflăm de ce prejudecățile și religia distrug puritatea și prietenia și dureros este că personajul știe că greșește, dar se minte atât de convingător că face ce trebuie, încât ajunge să se creadă! Și tot ca în viață, vinovăția și angoasele nu iți dau pace până când nu faci ceva care să te împace cu tine!



Exact ca in povestea aia cu cuiele: un om avea un baiat care făcea numai tâmpenii! Pentru fiecare prostie tatăl bătea în ușa un cui. După ani de zile ușa a ajuns un fel de platoșă, moment în care băiatul promite să facă numai fapte bune! Pentru fiecare faptă bună, tatăl scotea un cui. Pe patul de moarte bătrânul a scos ultimul cui... la care băiatul a exclamat "Tată, am scos toate cuiele!", la care părintele, cu voce stinsă, i-a spus: "Dar găurile?" Așa e și în viață: vinovăția de a nu face ce trebuie atunci când trebuie te poate urmări toată viață. Mai puțin pe cei care greșesc și cred cu tărie, în ciuda tuturor semnelor care le atrag atenția că fac o ticăloșie, că ei fac ceva corect! Aceștia sunt iremediabil pierduți! Se aude deștepților care vă credeți deștepți?", a scris Șerban Huidu pe blogul său.

Comentarii

Ultimă oră