Sari la conținut

Huawei, un progres incredibil în doar 8 ani pe piața telefoanelor inteligente!

huawei-un-progres-incredibil-in-doar-8-ani-pe-piata-telefoanelor-inteligente

Seria de telefoane Huawei P20 (Huawei P20, Huawei P20 Pro și Huawei P20 Lite), lansată în 2018, a fost de la bun început un „hit” al producătorului chinez din Shenzen.

Până la sfârșitul anului trecut, seria Huawei P20 vânduse cu 81% mai mult decât seria precedentă, Huawei P10, conform directorului departamentului smartphones de la compania chineză.

Modelul vârf de gamă, Huawei P20 Pro, cu cameră foto triplă, a fost foarte căutat, mai ales în Europa, unde vânzările pentru acest telefon au fost cu 316% mai mari ca în cazul telefonului P10 Plus. Din 2010 până azi, vânzările Huawei au crescut de 66 de ori, cu o creștere anuală de 69%.

Huawei a anunțat la finalul lunii decembrie a anului trecut că în 2018 a vândut peste 200 de milioane de telefoane. Chinezii au reușit să treacă pe locul 2 la nivel global la vânzarea de smartphone-uri, fiind depășită acum doar de Samsung. Huawei a depășit Apple și ambițioasa companie din Shenzen își propune ca în următorii ani să doboare și supremația sud-coreenilor, care conduc clasamentele vânzărilor de telefoane din 2012 neîntrerupt, de când au preluat „ștafeta” de la Nokia. O performanță remarcabilă a celor de la Huawei, care a intrat pe piață doar acum opt ani.

Huawei a lansat primul său telefon mobil în 2003, intrând inițial doar în țări cu economii în dezvoltare, în timp ce Nokia și Motorola dominau piața la nivel global. Până în 2009, chinezii nu au fabricat, însă, smartphone-uri. Abia în 2010 au lansat primul lor model de smartphone, Huawei U8220, care se adresa tot economiilor emergente.

Cu următoarele generații de telefoane, însă, Huawei a revoluționat design-ul și perfomanțele smartphone-urilor sale, trecând în 2012 pe Android. Cam tot atunci, Huawei a încheiat parteneriatul cu Leica pentru lentilele camerelor sale foto, un parteneriat care a ajutat compania chineză să dezvolte telefoanele mobile cu cele mai bune camere foto din piață, totul culminând cu modelul actual „vârf de lance”,

Huawei P20 Pro, care aduce o nouă inovație cu camera foto triplă revoluționară Leica, în care viziunea estetică se îmbină cu un sistem de cameră avansat, care pune în lumină fotografia inteligentă. Cu o cameră triplă formată dintr-una de 40 MP, una de 20 MP și una de 8 MP și cu zoom hibrid de 5X, și o cameră frontală de 24 MP, Huawei P20 Pro a stabilit un nou standard pentru viitoarele smartphone-uri, care nu vor putea, de-acum, să ofere mai puțin.

Comentarii

Ultimă oră