Sari la conținut

Hram la Biserica din Timişul de Sus, în ziua Sfântului Tămăduitor Pantelimon

hram-la-biserica-din-timisul-de-sus-in-ziua-sfantului-tamaduitor-pantelimon

Vineri, 27 iulie 2018, va fi prilej de mare sărbătoare pentru parohia de la Timişul de Sus, condusă de preotul paroh Constantin Gheorghe Neagovici. În această zi creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, cel supranumit Doctor fără de Arginţi, care patronează lăcaşul de cult, astfel că va fi zi de hram.

Programul slujbelor de la biserica din Timişul de Sus, prilejuite de acest praznic, a început cu Vecernia şi Acatistul Sf. Pantelimon (ce au avut loc joi, 26 iulie 2018, de la ora 17),  iar vineri, 27 iulie 2018, de la ora 8.30, chiar în ziua Sfântului Pantelimon, este programată Utrenia şi Sfânta Liturghie, la care sunt invitaţi să ia parte credincioşii din Braşov şi nu numai.


   „Vă aşteptăm cu drag de ziua Sfântului Mare Mucenic Pantelimon la biserica de lemn din Timişul de Sus pentru a-l cinsti pe Dumnezeu prin acest mare sfânt al Bisericii noastre ortodoxe. Vă aducem aminte că Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor şi creştin următor lui Hristos”, a mărturisit Pr. Paroh Constantin Gheorghe Neagovici.

Sfântul Pantelimon („cel cu totul milostiv”) a trăit în vremea împăratului Maximian şi după primirea botezului creştin şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat sclavii şi s-a dedicat îngrijirii bolnavilor. Acestora, pentru a-i putea vindeca, le cerea să creadă în Mântuitorul Iisus Hristos şi pentru că nu pretindea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute, a fost numit „doctor fără de arginţi”.

Membrele Asociaţiei Internaţionale a Femeii Creştine (AIFC) vor pregăti şi în acest an prinoasele ce vor fi oferite credincioşilor după Sfânta Liturghie ce va fi oficiată vineri.

Comentarii

Ultimă oră