Sari la conținut

Inventivitatea unora pare fără limite atunci când vine vorba de procurat bani. Cinci persoane din Făgăraş au reuşit să păcălească 12 bănci de unde au luat, nici mai mult nici mai puţin, de 150 de credite.

Cei 5 au făcut împrumuturile pe numele altor nouă persoane. Au reuşit să scoată de la bănci peste 300.000 de lei şi, bineînţeles, nu au mai plătit ratele. Ceilalţi nouă indivizi sunt şi ei cercetaţi de poliţişti pentru a stabili dacă au beneficiat şi ei de sumele luate de la bănci.

Afacere de familie. Cele cinci persoane din Făgăraş, o familie şi un prieten al familiei, au reuşit să ia toţi aceşti bani în perioada 2006-2009 de la 12 unitaţi bancare de raza întregului judeţ. Aceştia prezentau adeverinţe de salariu şi contracte de muncă false pe numele altor nouă persoane. Din primele cercetări ale poliţiştilor se pare că ceilalţi nouă indivizi se cunoşteau cu familia respectivă şi se lăsau convinşi să împrumute bani de la bancă, după ce li se spunea că ratele nu vor fi plătite de ei. Familia inventivă şi-a însuşit sumele din împrumuturi însă a uitat să plătească şi ratele scadente.

Cercetări extinse. Acum oamenii legii încearcă să afle dacă nu cumva şi celelate 9 persoane au avut de câştigat de pe urma creditelor. „Celelalte 9 persoane sunt cercetate în dosar pentru a se stabili dacă au avut participare la stabilirea acestor infracţiuni şi care este încadrarea lor juridică în aceste dosare”, ne-a spus comisarul şef Liviu Naghi purtătorul de cuvânt al IJP Braşov. Cei cinci benefeciari ai creditelor bancare sunt cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune, iar cercetările continuă.

Comentarii

Ultimă oră