Sari la conținut

Hospice Casa Speranței aniversează 25 de ani de existență

hospice-casa-sperantei-aniverseaza-25-de-ani-de-existenta

HOSPICE Casa Speranței aniversează 25 de ani de când face diferența în viața pacienților, adulți și copii, ce înfruntă boalile incurabile.

Pentru a celebra un sfert de secol de existență, fundația HOSPICE Casa Speranței va organiza o serie de evenimente de mulțumire pentru comunitatea brașoveană, care a sprijinit de-a lungul timpului cauza îngrijirii paliative.

Manifestările vor debuta vineri, 13 octombrie 2017 de la ora 11, în Centrul de Zi HOSPICE Casa Speranței, cu un spectacol de teatru pus în scenă de copiii aflați în grija fundației. Micuții vor prezenta o piesa care poartă titlul sugestiv „Întâlnire cu oameni minunați”. Cei care își doresc să asiste la spectacol sunt rugați să poarte pălării, pentru a marca în acest fel Ziua Mondială a Îngrijirii Paliative a Copiilor cu Boli Incurabile.

Tot vineri, 13 octombrie 2017, de la ora 19.30, brașovenii sunt invitați la concertul aniversar HOSPICE Casa Speranței, care va avea loc la Biserica Romano-Catolică de pe str. Mureșenilor nr.19. Vor susține concerte corurile Astra, Concentus, Jugend Bachchor și cvintetul Anatoly. Intrarea este liberă.

Evenimentele vor continua și în week-end.

Voluntarii HOSPICE vor organiza sâmbătă, 14 octombrie 2017, de la ora 14.00, în Piața Sfatului, expoziția vie „25 de ani HOSPICE în 25 de fotografii”. Imaginile surprind esența și valorile organizației, rămase aceleași de 25 de ani: schimbarea vieților celor aflați în suferință prin grijă și compasiune, oferite necondiționat, pentru demnitate și speranță.

Voluntarii vor porni apoi spre Coresi Shopping Resort și vor oferi trecătorilor flori de colț, simbolul fundației, marcând totodată Ziua Internațională a Îngrijirii Paliative.

„Este felul prin care le mulțumim brașovenilor că ne-au fost alături timp de 25 de ani și ne sprijină în continuare, înțelegând misiunea și valorile noastre. Atunci când semenii îți stau alături, orice luptă este mai ușor de purtat” a explicat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

În urmă cu un sfert de secol, HOSPICE Casa Speranței implementa, în premieră la Brașov, conceptul de medicină paliativă, care avea drept scop alinarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții cu boli incurabile. Prin programul de educație coordonat de la Brașov acest tip de îngrijire a fost preluat ca model de medici oncologi și medici de familie, astfel încât, în prezent, un număr considerabil de specialiști acordă ajutor pacienților în mai multe centre din țară.

În decursul celor 25 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a atins existențele a peste 22.000 de oameni și a familiilor acestora. Serviciile oferite cuprind îngrijirea la domiciliu sau în unități proprii din Brașov și București, sesiuni de kinetoterapie, activități în centre de zi, consiliere psiho-emoțională și spirituală atât pentru bolnavi cât și pentru familiile acestora.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.


..........................................................

La aniversarea a 25 ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a lansat campania „Academia de Optimism“, o platformă de e-learning si de strângere de fonduri.

Cu acest prilej, a fost lansat „Imnul Optimismului”, un proiect All Stars.

La înregistrarea piesei s-au implicat artiști actuali cunoscuți și iubiți precum Liviu Teodorescu, Dorian Popa, Jazzy Jo, Lora, Sore, Feli, Silviu Pasca, Giulia, Nicole Cherry, Alina Eremia, Alexandru Musat, Muse Quartet (Corina Ciuplea-Turcan, Nicoleta Preda). Melodia a fost produsa in studiourile HaHaHa Production și beneficiază de un videoclip semnat Andrei Stan.

„Imnul Optimismului” poate fi vazut pe https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=1naHY3hA9RQ.

Comentarii

Ultimă oră