Sari la conținut

Hora Unirii în Piaţa Sfatului și spectacol folcloric la Reduta, pe 1 Decembrie

hora-unirii-in-piata-sfatului-si-spectacol-folcloric-la-reduta-pe-1-decembrie

Braşovenii, sunt aşteptaţi să sărbătorească româneşte!

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Brașov, cu Hora Unirii în Piaţa Sfatului şi un spectacol folcloric organizat la Centrul Cultural Reduta.

În urmă cu 99 de ani, se năștea România Mare. Unirea tuturor provinciilor locuite de români a fost un ideal pentru care s-au luptat și sacrificat generații de ardeleni, moldoveni și munteni. Patriotismul acelor români adevărați ar trebui să fie un model pentru toți cei de azi, iar faptele de eroism de atunci ar trebui să constituie o obligație morală de a păstra moștenirea lăsată.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită vineri, 1 Decembrie 2017, cu „Hora Unirii” în Piața Sfatului, de la ora 12:00.

Sărbătoarea Naţională va debuta la Braşov cu tradiţionalele defilări din Piaţa Sfatulului, urmate de un show aviatic susţinut de Aeroclubul Ghimbav şi de Hora Unirii, la care sunt invitaţi să se prindă toţi braşovenii.

Anul acesta, defilarea va avea loc în Piaţa Sfatului. Vor fi prezenți la paradă respezentanți ai Regimentului 2 Vânători de Munte, ai Garnizoanei Braşov, dar şi de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“.

După defilare, deasupra Pieţei Sfatului vor survola câteva avioane de la Aeroclubul Ghimbav.

Va urma apoi un spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale a României, denumit sugestiv „Sărbătorește Românește” de la ora 12:30 la Centrul Cultural Reduta, la care vor participa interpreți îndrăgiți de muzică populară: Cornelia Radocea, Andreea Jitea, Doru Pop și Mugurel Grama, alături de Orchestra Populară „Țara Bârsei”, dirijor prof, Petrișor VARGA, Ansamblul Folcloric „Poienița”, coregraf prof. Benone Pepine și Ansamblul „Crai Nou” al Palatului Copiilor Brașov, coregraf prof. Benone Pepine.


  Intrarea la spectacolul de muzică populară este liberă (în limita locurilor disponibile).

Pentru cei prezenți în Piața Sfatului sunt pregătite articole cu simbolul naţional - 3.000 de fulare tricolore şi 3.000 de steguleţe, care vor fi împărţite participanţilor la manifestări.

Comentarii

Ultimă oră