Consiliul Județean Brașov și Muzeul Casa Mureșenilor Brașov ne invită duminică, 13 august 2017, de la ora 13,30, la evenimentul „Hora Satului” desfășurat în cadrul proiectului cultural Colecția „Nicolae Frunteș” din Șirnea – un model sustenabil de protejare a patrimoniului.

    Evenimentul va începe la Căminul Cultural „Radu G. Țeposu” din Șirnea, comuna Fundata și va continua cu vizitarea Muzeului Etnografic, Olimpic și de Artă Contemporană „Nicolae Frunteș”. Ziua va continua cu un program de dansuri și cântece populare susținut de interpreta de muzică populară Liliana Oncioiu și ansamblul folcloric „Zestrea Branului”.

    Programul va fi completat de povești și legende ale zonei care îi vor încânta pe cei prezenți.

  Proiectul „Hora Satului” la Șirnea este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2017.

     Evenimentul se derulează în cadrul activităților de conștientizare adresate comunității locale și pune în evidență importanța și valoarea Colecției „Nicolae Frunteș” prin implicarea comunității în păstrarea și continuarea tradițiilor și obiceiurilor populare.

     Muzeul Casa Mureșenilor Brasov în parteneriat cu Asociația PROȘIRNEA, Primăria Fundata, S.C. Expoziții Călătoare S.R.L. derulează proiectul Colecția „Nicolae Frunteș” din Șirnea – un model sustenabil de protejare a patrimoniului, ce are ca scop dezvoltarea unei comunități rurale prin intermediul unei mai bune valorificări a moștenirii culturale existente. În cadrul proiectului se derulează acțiuni de conștientizare a comunității locale cu privire la importanța protejării patrimoniului și moștenirii culturale și se conservă activ colecția „Nicolae Frunteș” din Șirnea, numărând peste 700 de bunuri culturale.