Sari la conținut
honterusfest-2013-galerie-foto

Nu s-au speriat de norii matinali! Deşi prognoza meteo arăta că urmează o sâmbătă ploioasă, honteriştii au ştiut că timpul va ţine cu ei. De Ziua Copilului, elevii Liceului cu predare în limba germană Honterus  au petrecut împreună.
De multă vreme, ei, împreună cu diriginţii şi conducerea şcolii, au pregătit evenimentul anual de tradiţie, HonterusFest.
O sărbătoare câmpenească la care au participat elevii împreună cu familiile lor şi cu dăscălii.
„Este o tradiţie a Liceului Honterus, serbarea Honterusului sau HonterusFest, care pornea în paradă pe jos şi mergea pe vremuri până la Dârste, la pârăiaşul unde se ţinea petrecerea honteriştilor. De câţiva ani, din cauza dezvoltării oraşului nu se mai merge la Dârste, se merge în Poiană Mică”, a declarat Cristian Macedonschi, purtător de cuvânt Forumul Democrat al Germanilor Braşov.
„Surprize nu sunt foarte multe, sunt cele tradiţionale. Vorbesc despre concursurile copiilor, pe care le organizează pentru ei. Adică, trasul sforii pentru clasele I-IV, picioroangele, partizanii pentru clasele V-VIII, fotbal pentru cei de liceu. Doar premiile sunt surpriză”, ne-a spus Eduard Huţanu, preşedintele Asociaţiei Pro Honterus.
„S-au implicat în acest an în organizarea sărbătorii şi reprezentanţii Comitetului de părinţi, pe care îi simţim aproape, cu care cred că putem merge chiar şi pe soare, chiar şi pe furtună, chiar şi pe vreme rea”, a declarat profesorul de biologie Wagner Helmuth, directorul Liceului Honterus.
După parada claselor, moment în care fiecare copil a primit un covrig şi un iaurt, a fost dat startul întrecerilor sportive. Pe tot parcursul distracţiei, fanfara i-a însoţit pe honterişti.

Comentarii

Ultimă oră