Sari la conținut

Hocheiştii de la Corona Braşov au învins campioana

hocheistii-de-la-corona-brasov-au-invins-campioana

Echipa de hochei pe gheaţă, Corona Braşov, a învins cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) campioana SC Miercurea Ciuc, în etapa a treia din Liga Mol.

Hocheiştii de la Corona Braşov au bifat aseară o victorie foarte importantă în faţa campioanei SC Miercurea Ciuc. În etapa a treia a Ligii Mol, braşovenii s-au impus sub Tîmpa cu scorul de 3-2 (1-1,1-1, 1-0). În prima repriză, după câteva minute echilibrate, harghitenii au reuşit să deschidă scorul graţie unei reuşite semnate de Hurtaj. Braşovenii au ripostat repede şi canadianul Joshua Bonar a fructificat o situaţie de superioritate numerică, egalând situaţia pe tabela de marcat. Astfel după primele 20 de minute s-a intrat la odihnă cu cele două echipe la egalitate. Startul celui de-al doilea mitan a aparţinut elevilor lui Greg Lindqvist care au fructificat o nouă superioritate, căpitanul Nagy Csaba fiind cel care a băgat pucul în poartă. Avantajul gazdelor nu a durat foarte mult, pentru că Mihaly a reuşit să restabilească egalitatea. În ultima repriză braşovenii au fost mai atenţi şi mai eficienţi, iar Josh Bonar a înscris pentru 3-2, după care hocheiştii de sub Tâmpa au apărat avantajul obţinut şi şi-au adjudecat cele trei puncte.

Meci decis de superiorităţi. La finalul meciului, tehnicianul oaspeţilor, Timo Lahtinen, era extrem de supărat pe modul în care elevii săi au tratat situaţiile de inferioritate, având în vedere că toate golurile braşovenilor au fost marcate în superioritate. „Jucătorii mei au făcut foarte multe greşeli individuale şi pentru asta am primit multe penalizări în acest meci. Trebuie să fim concentraţi în meciurile cu Braşovul pentru că echipa lor este inteligentă şi ştie să valorifice foarte bine situaţiile de superioritate. În această seară toate golurile lor au fost marcate în superioritate numerică. Nu iţi permiţi să faci astfel de greşeli când joci cu o echipă valoroasă”, a spus Timo Lahtinen. „A fost un meci greu, foarte echilibrat, decis de greşeli. Chiar dacă am marcat din superiorităţi, nu putem spune că au fost goluri care au venit în urma unor faze lucrate, ci mai mult goluri venite datorită inspiraţiei jucătorilor. Atmosfera şi fanii ne-au ajutat enorm, dar vreau să-i felicit pe jucători pentru „sacrificiul” lor de pe gheaţă. În ultimele minute s-au aruncat în faţa pucului şi împreună au reuşit să câştige aceste trei puncte. Din păcate preţul pe care l-am plătit este prea mare, având în vedere că Antal Zsombor. Attila Imecs şi Rory Rawlyk au părăsit terenul accidentaţi”, a declarat şi tehnicianul Braşovului, Greg Lindqvist.

E ceva necurat. La meciul cu SC Miercurea Ciuc nu a putut evolua hocheistul Petreş Tivadar. Cu o zi înainte de joc, biroul federal a hotărât să respingă memorial depus de jucător pentru a deveni liber de contract. Au fost cinci abţineri, cinci voturi împotrivă şi două abţineri. Ciudat este că între cei care au votat împotriva se află vicepreşedintele CSM Braşov, Florin Florea şi unul dintre finanţatorii formaţiei braşovene, Erwin Mikloş. Cum este să investeşti la o echipă, iar apoi să votezi împotriva intereselor formaţiei pe care o susţii!? Oficialii braşovenii sunt hotărâţi să meargă în justiţie pentru a demonstra că jucătorul trebuie să devină liber de contract. „Contractul lui Tivadar este varză. Din păcate sunt interese mult prea mari, ca acest jucător să nu ajungă la Braşov. Este o ambiţie a unei personae din Miercurea Ciuc. Vom merge în instanţă şi cu siguranţă vom avea câştig de cauză. Probabil că interesul domnului Erwin Mikloş dinspre Miercurea Ciuc, este mult mai mare decât ceea ce investeşte la Braşov, altfel nu pot să-mi explic cum a putut vota astfel”, a declarat vicepreşedintele Corona, Emilian Cernica.

Liviu Lupu e preşedinte la Corona. Liviu Lupu a fost instalat oficial în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Sport Club Corona 2010 Braşov. Vicepreşedinte a rămas Emilian Cernica, cel care se va ocupa direct de echipa de hochei pe gheaţă, la handbal feminin Daniel Frunză va fi preşedinte, în timp ce Andras Szakal va rămâne şef la formaţia de fotbal, cel puţin deocamdată. „Vreau să pun în aplicare toate cunoştinţele pe care le am în domeniul sportului. Unde s-a muncit bine până acum vom continua pe aceeaşi linie, iar acolo unde lucrurile nu au fost făcute cum trebuie, vom corecta. Important este că avem trei secţii puternice, hochei, handbal feminin şi fotbal. O să încercăm, în limita banilor disponibili să revitalizăm şi alte secţii, cum ar fi schiul sau popicele”, a declarat noul şef al clubului Corona Braşov, Liviu Lupu.

Comentarii

Ultimă oră