Sari la conținut

Harta Reciclării. Află unde se găseşte în cartierul tău centrul de colectare

harta-reciclarii-brasov-afla-unde-se-afla-in-cartierul-tau-centrul-de-colectare

După bucureşteni şi ploieşteni acum şi braşovenii au la dispoziţie o hartă cu toate punctele de colectare a deşeurilor reciclabile. Indiferent de tipul de deşeu pe care vrei să-l reciclezi, începând de la hârtie și carton,   baterii şi acumulatorii de mașină, ulei uzat, deșeuri electrice electronice, lemn sau plastic, poţi găsi pe internet punctul de colectare cel mai apropiat de casa sau biroul tău. Harta cu toate punctele de colectare din oraş poate fi consultată online la adresa http://www.hartareciclarii.ro/. Harta Reciclării Brașov este un proiect al organizaţiei nonprofit ViitorPlus.
“Dacă în 2011 am lansat Harta Reciclării pentru Ploieşti şi Bucureşti, anul acesta extindem harta și pentru Municipiul Brașov. Am identificat peste 300 de puncte de colectare la nivelul Brașovului, majoritatea fiind pubele stradale (aproape 250), restul reprezentând 44 de magazine și 18 centre specialializate care și-au dat acordul de apariție pe această Hartă. În 2012 s-au reciclat în pubele stradale 1.105 tone de deșeuri (hârtie și carton, plastic și PET, sticlă și metal), dar până în 2020 locuitorii Brașovului ar trebui să ajungă să recicleze aproximativ 40.0004 tone deșeuri municipale, iar noi ne dorim ca prin intermediul Hărții să le facem cunoscută infrastructura pe care o pot folosi și regulile reciclării corecte.”, a declarat Lia Bolte, Coordonatorul proiectului Harta Reciclării. România colectează anual doar 1%1 din deşeurile municipale în vederea reciclării acestora, în condiţiile în care ţinta ţărilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deşeurile municipale (care să includă cel puțin hârtia, metalul, plasticul și sticla) până în 20202. Există și țări europene aflate foarte aproape de atingerea acestei ținte: Germania colectează selectiv și reciclează 45% dintre deșeurile municipale, Belgia 40% și Slovenia 39%.

Sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 septembrie 2012, între orele 11:00 şi 20:00, locuitorii Brașovului sunt invitaţi să viziteze cortul dedicat promovării Hărţii Reciclării, amplasat în Piața Sfatului, pentru a afla informaţii utile despre colectarea corectă a deşeurilor reciclabile.
Participanţii la eveniment vor primi Harta Reciclării pentru Municipiul Brașov tipărită pe hârtie reciclată.

Comentarii

Ultimă oră