Sari la conținut
handbalul-ia-amploare-la-ghimbav

Un oraş cu aproape 6000 de locuitori s-a înscris pe harta handbalului românesc, la iniţiativa profesorului Irimie Viorel.

Lansat în anul 2013, proiectul ,,Sănătate, sport şi voie bună’’ a Clubului Sportiv “Sporting Ghimbav” prinde contur, având sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Ghimbav, precum şi a unor firme locale. Dacă la început exista o singură echipa mixta de copii, în acest moment clubul  se bucură de două echipe de handbal feminin (junioare 4 şi junioare 5), trei echipe de handbal masculin (juniori 3, juniori 4 şi junioari 5), precum şi două grupe de baby handbal (fete şi băieţi). Aproximativ 100 de copii, dintre care 70 legitimaţi la F.R.H., urmează cursuri de iniţiere şi perfecţionare în handbal, iar numărul lor este într-o continuă creştere. În decursul acestor ani, clubul a avut realizări notabile, calificări la fazele semi-finale din cadrul Campionatelor Naţionale, două convocări din partea F.R.H la Lotul Naţional de Cadeţi, dar şi participări la Turnee Internaţionale.

,,Cea mai mare performanţă a clubului este că am reuşit să aducem un număr foarte mare de copii în sala de sport. Ne bucurăm pentru fiecare realizare reuşită de ei, iar peste câţiva ani să ne mândrim cu o echipă de seniori, cu jucători crescuţi de la minihandbal. Suntem pe un drum bun şi nici victoriile, nici înfrângerile nu au voie să ne îndepărteze de acest drum.", a declarat pentru Braşovul Tau, antrenorul Irimie Viorel.

Cea mai recentă performanţă a clubului a fost obţinerea locului 1 la faza pe judeţul Braşov, din cadrul Campionatului Naţional de Juniori 4, care a avut loc la Ghimbav pe 6 - 7 februarie, reuşind 3 victorii din 3.

Comentarii

Ultimă oră