Sari la conținut

Handbalistele vizează o medalie la Campionatul Mondial

handbalistele-vizeaza-o-medalie-la-campionatul-mondial

Valentina Ardean-Elisei, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, a declarat marți seara, la prezentarea lotului pentru Campionatul Mondial, că își dorește o medalie la apropiata competiție din Danemarca.

''Pentru noi urmează un moment foarte important, Campionatul Mondial, pe care îl așteptăm de mult timp. Avem un lot foarte valoros și ne dorim mult să scoatem un rezultat cât mai bun. Vrem să ne asigurăm și calificarea la Jocurile Olimpice. Ne dorim o medalie. Grupa în care suntem este foarte grea, dar orice este posibil. În sport, orice este posibil. Toate meciurile sunt foarte grele, trebuie să le tratăm cu seriozitate pe fiecare în parte, trebuie să muncim și să fim concentrate'', a spus Valentina Ardean-Elisei, în cadrul unei conferințe de presă.

Suedezul Tomas Ryde, selecționerul naționalei feminine de handbal, a spus, la rândul său:

''Nu am avut noroc la tragerea la sorți. Avem adversari puternici. Mai este o perioadă scurtă, de două săptămâni, până încep meciurile oficiale. Sper să remediem ce mai este de pus la punct. În lotul actual al României sunt multe jucătoare care au atins nivelul maxim de formă''.

Romania va evolua în Grupa D, alături de Norvegia, Spania, Rusia, Kazahstan și Puerto Rico. Meciurile tricolorelor se vor disputa la Frederikshavn (Danemarca), după următorul program: cu Puerto Rico pe 5 decembrie, cu Kazahstan pe 7 decembrie, cu Spania pe 8 decembrie, cu Norvegia în data de 10 decembrie și cu Rusia pe 11 decembrie.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală.

La ediția trecută a competiției, desfășurată în 2013, în Serbia, România a ocupat locul 10, Brazilia câștigând titlul suprem.

Comentarii

Ultimă oră