Sari la conținut

Handbal feminin: CSM Corona Braşov s-a calificat în grupele Cupei EHF

handbal-feminin-csm-corona-brasov-sa-calificat-in-grupele-cupei-ehf

Deşi a pierdut manşa retur a duelului românesc cu Gloria Bistriţa din EHF, Corona s-a calificat în grupe datorită numărului mai mare de goluri reuşite în deplasare!

CSM Corona Braşov s-a calificat în grupele Cupei EHF, ieşind învingătoare, „la mustaţă” din duelul românesc al turului trei al competiţiei, cu Gloria 2018 Bistriţa.


   Deşi cele două manşe s-au terminat la egalitate, 49-49, echipa lui Ion Crăciun avansează datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. Astfel, după ce s-au impus cu 27-25 la Bistriţa, braşovencele au pierdut pe teren propriu, duminică seară (22-24).


   Pentru Corona au marcat Bazaliu 3, Buceschi 5, Bucur 1, Ciuciulete 2, Gomes 1, Laslo 4, Neagu 2, Nolevska, Pătuleanu, Pavicevic 1, Tîrcă 3, iar din echipă au mai făcut parte Lopătaru, Hosu, Popescu şi Tymoshenkova.


    „Ştiam că o să fie un joc foartre greu şi din păcate pentru noi nu am reuşit să ne concentrăm cum trebuie, pentru că emoţiile se pare că au depăşit nivelul normal de până acum. Echipa este tânără şi emoţiile sunt foarte multe, aşa că este greu să treci un astfel de prag. Foarte multe fete sunt nemulţumite, din păcate mi-aş dori să fie nemulţumite pentru ceea ce fac în teren, nu pentru faptul că nu intră în teren şi fac tâmpenii. Dar să dea Dumnezeu să se mai coacă, să se mai rodeze un pic şi echipa să arate altfel. Şi oboseala şi-a spus cuvântul dar sunt totuşi sunt nemulţumit pentru că nu poţi dintr-o fază să dai două goluri, tot un gol dai, nu te grăbeşte nimeni. Am reuşit să o scoatem la capăt, în final, pentru că am dat mai multe goluri în deplasare. Pentru asta, le felicit pe fete, pentru că este tot munca lor.


   Dar înfrângerea rămâne înfrângere şi pe de altă parte sunt trist, pentru că nu am arătat publicului ceea ce mi-aş fi dorit. Ştiu că nici pentru fete nu e uşor, au avut atât de multe jocuri în ultima vreme, acum sper să ne refacem repede, să încărcăm bateriile, pentru că ne aşteaptă o lună ianuarie cumplit de grea. În Cupa EHF sper în primul rând să avem adversari accesibili şi să putem să mergem mai departe. Ce o să iasă, vom vedea. Sunt bucuros însă că oamenii din Braşov vor vedea şi alte echipe puternice din Europa, care vor veni aici. Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor. Astfel de meciuri pot clădi o echipă, uşor, uşor”, a spus antrenorul Coronei, Ion Crăciun.

„A fost un meci de care pe care, îmi pare rău că am pierdut dar este bine că în final ne-am calificat, asta e cel mai important. Suntem echipa mai tânără, a doua cea mai tânără din campionat, şi s-a văzut asta în multe momente. Eu cred că şi oboseala şi-a spus cuvântul. Urmează însă o perioadă de pauză pentru unele dintre noi, iar pentru altele, care mergem în Japonia, o perioadă foarte grea de pregătire, cu multe meciuri. Sperăm să jucăm la cel mai înalt nivel posibil în Cupa EHF, să mergem cât mai sus. Dorinţa mea este să putem juca la fel de bine pe două fronturi”, a spus după meci Cristina Laslo.

„Este frumoasă calificarea, oricum ar fi fost pentru noi. După un început de sezon bun, era şi păcat să terminăm altfel decât aşa, cu o calificare. În unele momente azi, oboseala şi-a spus cuvântul, pentru că nu este uşor să joci din trei în trei zile. Deocamdată ne bucurăm de această victorie şi de perioada următoare de vacanţă şi apoi vom reveni să pregătim cât mai bine”, a adăugat Georgiana Ciuciulete.


    Lotul Coronei a intrat în vacanţă, Liga Naţională de handbal feminin fiind în pauză până la începutul lunii ianuarie.

Comentarii

Ultimă oră