Sari la conținut
halep-in-sferturi-la-australian-open-

Simona Halep s-a calificat în această dimineaţă,în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Halep a făcut un meci foarte bun în faţa sârboaicei Jelena Jankovic, de care a trecut în trei seturi: 6-4, 2-6, 6-0.

Simona s-a calificat astfel pentru prima dată în carieră în sfeturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi este foarte aproape de a prinde un loc în topul celor mai bune 10 jucătoare din lume.

După eliminarea lui Sloane Stephens, semifinalistă anul trecut, singura jucătoare care o poate depăși pe Simona este Ana Ivanovic. Sârboaica trebuie să câștige trofeul pentru a o împiedica pe Halep să intre în TOP 10, altfel ea va deveni prima româncă după mai bine de 15 ani, de la Irina Spîrlea, care pătrunde între primele 10 locuri WTA.

Pentru un loc în penultimul act, compatrioata noastră va da piept cu Dominika Cibulkova. Slovaca a realizat surpriza zilei și a eliminat o altă mare favorită la cucerirea titlului, Maria Sharapova, după un meci de trei seturi: 3-6, 6-4, 6-1.

Partida dintre Halep și Cibulkova va avea loc în noaptea de marți spre miercuri.

Comentarii

Ultimă oră