Sari la conținut
halep-e-in-optimi

Simona Halep își continuă drumul spre titlu la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Pe iarba londoneză, Halep s-a distrat cu elvețianca Bencici și a obținut biletele pentru optimi.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o cu scorul de 6-4, 6-1, pe elveţianca Belinda Bencici şi a acces pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon.Halep s-a impus după o oră şi zece minute de joc.  Simona e prima româncă în „optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea în 1998. Halep o va întîlni acolo pe kazaha Zarina Diyas, numărul 72 mondial, care a trecut de Vera Zvonareva, finalista din 2010, 7-6 (1), 3-6, 6-3. Simona Halep este la a patra participare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În 2011 şi 2013, ea a ajuns în turul doi, iar în 2012 a fost eliminată în primul tur. Prin calificarea în optimi, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 117.000 de lire sterline.

A fost greu doar cu Tsurenko. Simona a avut un parcurs foarte bun până acum la Wimbledon. În primul tur al turneului de la Londra, jucătoarea din Constanța a trecut de brazilianca Teliana Pereira, locul 88 WTA, în două setrui identice, scor 6-2, 6-2. În turul secund de la All England Club, românca a întâlnit-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 170 WTA. După ce meciul a fost amânat o zi din cauza ploii, Simona s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4. „Nu am făcut cel mai bun joc al meu azi. A fost un meci dificil. Mă aşteptam ca ea să joace foarte bine şi a făcut-o. Pe iarbă nu e uşor, fiecare meci este dificil. Nu ştii niciodată cine va câştiga sau cine va pierde, pentru că terenul este foarte dificil. Am crezut în şansa mea şi am luptat. În setul trei m-am simţit bine. Am renunţat la presiune şi tot ce mi-am dorit a fost să lovesc mingile şi să rămân agresivă. Nu a fost cel mai bun meci al meu, dar sunt foarte fericită că l-am putut termina cu bine", a spus românca. În turul trei, Simona a învins-o pe elvețianca Belinda Bencici, locul 71 WTA, scor 6-4, 6-1.

Cine e Diyas? Simona Halep va juca mați pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon în compania numărului 72 mondial, Zarina Diyas din Kazahstan. Diyas în vârstă de 21 de ani, este o jucătoare din noua generație și se simte foarte bine pe iarbă. La Wimbledon ea a trecut în primul tur de franțuzoaica Kristina Mladenovic, locul 107 WTA, scor 7-6, 6-4. Apoi a eliminat-o pe Carla Suarez Navaro, favorita numărul 15 a turneului londonez și numărul 15 mondial, scor 7-6, 5-7, 6-2, iar în turul trei a trecut de finalista din 2010, rusoaica Vera Zvonareva, locul 566 WTA, scor 7-6, 3-6, 6-3. Diyas a făcut finală anul acesta pe iarbă la Nothimgham, unde a fost învinsă de Pliskova. Diyas și Halep s-au întâlnit anul acesta în turul trei la Australian Open, atunci jucătoarea din România impunându-se cu scorul de 6-1, 6-4.

Surpriză de proporții. Numărul unu mondial, americanca Serena Williams, a fost eliminată de franţuzoaica Alize Cornet, locul 24 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-4, astfel că Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie la Wimbledon.Este a treia oară consecutiv când americanca este eliminată în fazele incipiente la un Grand Slam. La Roland-Garros, ea a părăsit turneul în turul doi, iar la Melbourne în optimi. Serena Williams a câştigat la Wimbledon de cinci ori (2002, 2003, 2009, 2010, 2012) şi a jucat două finale (2004, 2008). Vineri, jucătoarea chineză Na Li, numărul 2 mondial şi a doua favorită, a fost eliminată, în turul trei al turneului de la Wimbledon, fiind învinsă de sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 43 WTA, scor 7-6 (7/5), 7-6 (7/5).

Comentarii

Ultimă oră