Sari la conținut

Halal! Romsilva vrea să împuşte zimbrii din rezervaţii...

halal-romsilva-vrea-sa-impuste-zimbrii-din-rezervatii

Rudă cu bizonul american care este venerat şi ocrotit, zimbrul românesc, cândva blazon al Moldovei, nu a cerut voie să se înmulţească şi a devenit prea numeros pentru rezervaţiile din România... Romsilva a găsit soluţia: să fie împuşcaţi direct în ţarcuri! Cică ar fi vorba doar de o selecţie cu arma, a exemplarelor bătrâne şi bolnave, dar mai multe voci ale asociaţiilor de protecţie a animalelor spun că nu este deloc aşa. Activistii pentru drepturilor animalelor sunt revoltati de aceasta idee. Directorul de programe al asociatiei Vier Pfoten, Kuki Barbuceanu, sustine ca vanatoarea animalelor captive a devenit infractiune de la 1 februarie, conform Legii 87/2011.
Acesta a precizat ca inmultirea animalelor poate fi controlata prin mai multe mijloace, inclusiv prin castrarea masculilor batrani, bolnavi sau neproductivi. "Noi putem oferi gratuit acest sprijin, daca ni se cere", a afirmat Barbuceanu.
Mai multe rezervatii din tara noastra se afla in situatia in care trebuie sa gazduiasca mai mult zimbri decat ar fi normal, toate aflandu-se in proprietatea Romsilva.

Comentarii

Ultimă oră