Sari la conținut

Hala de la Piaţa Star, folosită gratuit în luna mai de către producătorii agricoli locali

hala-de-la-piata-star-va-putea-fi-folosita-gratuit-in-luna-mai-de-catre-producatorii-agricoli

În luna mai 2019, producătorii de legume şi fructe şi crescătorii de animale vor putea să îşi vândă produsele în Hala Star fără nici o taxă.

Anunţul a fost făcut de primarul Braşovului, George Scripcaru, care a precizat că în acest mod îi sprijină pe producătorii autohtoni să îşi vândă produsele, dar, în schimb, speră că aceştia vor mai „lăsa din preţ”.


  „În luna mai voi propune Consiliului Local Braşov scutirea de taxe a producătorilor agricoli şi crescătorilor de animale, în special din judeţul Braşov, care doresc să îşi comercializeze produsele în Hala Star. În acest fel, sprijinim adevăraţii producători din judeţul nostru, dar asigurăm şi accesul braşovenilor din zona centrală şi Şchei la produse româneşti de calitate, la un preţ mai accesibil, având în vedere faptul că producătorii nu mai trebuie să plătească taxe la Serviciul Pieţe pentru tarabele ocupate.

Până la şedinţa de plen din luna mai, vom face o igienizare a halei, iar Serviciul Pieţe va trebui să pregătească un set de criterii care să ne asigure că de această facilitate beneficiază producătorii adevăraţi, nu intermediarii sau firmele care au ca obiect comercializarea de produse. Totodată, vom lua legătura şi cu primăriile din judeţ, pentru a ne asigura că aceia care doresc să vândă în pieţe sunt înregistraţi ca producători şi au terenuri agricole sau se ocupă cu creşterea animalelor”, a declarat primarul George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră