Sari la conținut
hackerii-vor-colabora-cu-industria-auto

Un grup de hackeri propune in premiera industriei auto sa colaboreze, cu scopul de a proteja masinile de criminalitatea cibernetica.

Propunerea ii apartine gruparii non-profit "I am the Cavalry", care a solicitat tuturor membrilor sai care viziteaza conferinta de hacking DEF CON saptamana aceasta sa semneze o scrisoare deschisa adresata tuturor directorilor executivi ai celor mai importanti producatori auto, scrie Ziare.com.

Potrivit grupului de hackeri, lumea automobilelor si cea a computerelor, pana acum distincte, ar putea colabora.

Intrucat automobilele devin tot mai avansate din punct de vedere tehnologic, productorii de masini trebuie sa ia masuri de prevenire a atacurilor cibernetice.

Vehiculele moderne sunt dependente de microcipuri si procesoare pentru functii precum stergatoarele de parbriz si airbagurile, asa ca este doar o chestiune de timp pana cand criminalitatea cibernetica va gasi o cale de a exploata aceste portite, expunand toata masina la riscuri ce pot culmina cu un accident.

Gruparea non-profit care a venit cu propunerea de colaborare, spune sursa citata, ar fi descoperit deja metodele prin care o masina poate fi atacata de hackeri. Grupul "Cavalry" asteapta acum raspunsul industriei auto.

Comentarii

Ultimă oră