Sari la conținut

Acest pamflet a apărut în ziarul de umor "Drum Nou". Starostele oraşului ne promite realizarea unui mega-proiect gigant, care va relansa turismul braşovean atât de amorţit în ultima perioadă. Toată  suflarea din frumosul oraş este absorbită de grandoarea proiectului şi ţine pumnii strânşi întru realizarea lui. Este vorba, evident, despre instalarea unei linii de telegondolă care să plece din Braşov şi să ajungă tocmai în Poiană. Ciudos nevoie mare că Mazăre are deja telegondolă, ducele de la Primărie nu se lasă mai prejos. Vrea şi el telegondolă în oraşul pe care îl păstoreşte şi ne promite demararea lucrărilor. La fel cum ne-a promis demararea acestor lucrări şi în 2009, 2008, 2007 etc. Uituci cum suntem, promitem însă solemn conducătorului iubit că ne vom bucura sincer şi anul acesta şi la anul şi peste 2 ani şi de fiecare dată când ne va anunţa de începerea lucrărilor la măreţul proiect.  
Pe la colţuri se aud vorbe cum că ciudosul de la Primărie nu ar fi pe deplin mulţumit până  nu trage şi 3 rânduri de bariere ca alea de le-a făcut Mazăre, decât că el le pune aşa:
l Un rând de bariere la intrarea în Primărie - acestea vor fi bariere fonice cu senzori ultrarezistenţi la portavocea lui Bo­­torog.
l Un rând de bariere la intrarea în Poiana Braşov – taxa a fost stabilită  prin hotărâre de CL după formula: Taxă barieră Scripcaru = 2 ori Taxă barieră tâmpitu ăla de Mazăre (uite aşa ca să-l fac la taxă pe uscatu" ăla pesedist).
Un  rând de bariere la intrarea în Braşov - au fost deja comandate şi instalate. Ştim că nu le-aţi văzut niciodată dar asta s-a întâmplat pentru că instalarea lor s-a făcut noaptea, iar până dimineaţa au fost deja dezinstalate şi duse la reparat. 5 minute mai târziu s-a constat imposibilă repararea lor şi s-a comandat 1 rând nou de bariere. Nu au ajuns încă, pentru că au fost comandate în Somalia şi le aduce înot un somalez subnutrit. Plata însă s-a efectuat înainte de stricarea celor vechi, deci e ok, vor veni!
Telegondolierii ­Români
Mai multe texte pe site-ul:www.drum-nou.ro.

Fotografie mărită în galerie

Comentarii

Ultimă oră