Sari la conținut

Guvernul vrea să interzică temporar exportul de lemn

guvernul-vrea-sa-interzica-temporar-exportul-de-lemn

Guvernul promite că va interzice exportul de lemn. Măsura ar urma să se aplice doar temporar şi vine în urma protestelor de sâmbăta trecută, când mii de oameni din toată ţara au organizat mitinguri şi au cerut oprirea defrişărilor ilegale, scrie digi24.ro.

După ce mii de români au ieşit pe străzile din Bucureşti, Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi şi Alba Iulia să ceară statului să protejeze pădurile de tăieri ilegale, premierul vrea să interzică exporturile de lemn pe perioadă nedeterminată. Nu poate să dea însă Ordonanţă de Urgenţă pentru că Ministerul Justiţiei nu a dat avizele obligatorii. Furios, a dat un ultimatum care aduce cu o ameninţare.

Victor Ponta, premierul României: Vă rog până săptămâna viitoare să găsiți o soluție. Sau să vă găsiți toți de la Justiție altceva de lucru.

Activiştii de mediu salută ideea. Corneliu Belciug, director de programe Green Revolution: Eu cred că decizia vine oarecum la pachet cu ceea ce se întâmplă zilele acestea, cu discuţiile legate de noul Cod silvic şi cu grija pe care statul văd că începe să o acorde pădurilor.

Comentarii

Ultimă oră