Sari la conținut

Guvernul dă banii pentru "Cuminţenia Pământului" a lui Brâncuşi

guvernul-da-banii-pentru-cumintenia-pamantului-a-lui-brancusi

Guvernul anunţă că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de către stat şi expusă într-un muzeu din Bucureşti. Guvernul a decis şi constituirea Fondului Brâncuşi, din resursele căruia vor putea fi achiziţionate opere de artă contemporană şi opere aparţinând categoriei tezaurului patrimoniului cultural naţional.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă care reglementează achiziţia operei de artă "Cuminţenia Pământului" a lui Constantin Brâncuşi.  Guvernul a decis să completeze diferenţa de bani de care este nevoie pentru a cumpără opera de artă a lui Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului", urmând ca suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. "Cuminţenia Pământului" va fi achiziţionată şi va rămâne în circuitul public, urmând să fie găzduită în curând într-unul dintre muzeele bucureştene.


În cadrul campaniei naţionale "Brâncuşi e al meu" s-au strâns prin subscripţie publică 1.273.668 euro până pe 30 septembrie, din care peste 800.000 euro au fost colectaţi în ultimele două luni şi jumătate. Suma pentru "Cuminţenia Pământului" a lui Brâncuşi trebuie achitată până la sfârşitul lunii octombrie.

Comentarii

Ultimă oră