Marți, 5 martie 2019, de la ora 17.00, în Sala Operei, datorită cererii ridicate venite din partea publicului, copiii sunt invitați, împreună cu părinții și bunicii, la spectacolul „Gulliver în Țara Piticilor”, având un scenariu scris de Silvia Kerim și muzica compusă de îndrăgitul Marius Țeicu.

   Inspirat din paginile literare ale lui Jonathan Swift, spectacolul este creat în culori vii, iar copiii se pot bucura de lumea piticilor din Ţinutul Liliputh, unii voioşi, alţii morocănoşi, alţii pofticioşi, pitici care încearcă împreună cu regele lor să îl cunoască pe uriaşul Gulliver şi să se împrietenească.

   Muzica spectacolului, creată de compozitorul Marius Ţeicu, este extrem de armonioasă şi sugestivă, spectacolul are multă vivacitate, dar şi multe învăţăminte, copiii trebuind să înţeleagă că minciuna nu ajută la nimic, dimpotrivă, complică viaţa şi o urâţeşte.

  Decorul este variat şi colorat, pe scenă imaginându-se insula în formă de pălărie și multe mecanisme de ceasuri pe care le învârt piticii.

  Cântece lirice şi melodii ritmate animă povestea (Cântecul lui Barbă Cot şi Cântecul Sfiosului, Cântecul lui Gulliver, Cântecul Prinţesei Iasomie, Cântecul supunerii, Inamic rock, Bâza, Samba pisicilor), copiii putând participa la vraja lui Gulliver, jucându-se Bâza cu regele și cu piticii, dar și admirând personaje de poveste, fantastice, dar cu trăiri omeneşti, încărcate de emoţie.

   În distribuţie, se regăsesc artiștii Operei Brașov: Mugurel Oancea, Ștefan Schuller, Alina Ichim, Lorand Cristian, Bogdan Mirică, Cristian Dicu, Mihai Burlacu, Dorin Iuga, Irina Iftene, Meda Enăcache, Adriana Simion, Mădălina Lucaciu, Miruna Moldoveanu, Anca Panait, Andromeda Nemeș, Florin Grama, Marius Tămășanu.

   Își dă concursul Baletul Operei Brașov.

    Regia este semnată de Anda Tăbăcaru.

      Scenografia: Rodica Garştea. Coregrafia: Nermina Damian. Regie scenă: Dan Antipa.

    Preț bilete: 20 lei (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)
............................................................................................................


    Același spectacol, „Gulliver în Țara Piticilor”, de Marius Țeicu și Silvia Kerim (având aceeași distribuție) , se va juca și miercuri, 6 martie 2019, de la ora 11.00, în Sala Operei, într-un eveniment organizat special pentru școlile și grădinițele din Brașov și împrejurimi.

  Preț bilete: 15 lei (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

  Persoană de contact: VIOLETA BRÎNZEA - 0740176125; 0752266478