Sari la conținut

Grupul statuar „Horea, Cloşca şi Crişan” a intrat în proces de reabilitare

grupul-statuar-horea-closca-si-crisan-a-intrat-in-proces-de-reabilitare

Primăria Braşov a anunţat că au fost începute reparaţiile la grupul statuar Horea, Cloşca şi Crişan, de pe Bulevardul Griviţei, de lângă Corpul V al Universităţii Transilvania din Braşov.

După ce anul trecut s-au executat lucrări de reparații la statuia lupoaicei din fața Primăriei (Lupa Capitolina) și la bustul lui Ciprian Porumbescu din Parcul Andrei Șaguna, anul acesta au început lucrările de reabilitare a statuii lui Nicolae Titulescu din Parcul Central (zona fiind în şantier de mai bine de o lună) , iar săptămâna trecută au fost demarate lucrările de întreținere și reparații la grupul statuar Horea, Cloșca și Crișan, de pe Bulevardul Griviței.

„Într-o primă etapă, depunerile de pe statui vor fi curățate cu o substanță specială, după care, în cea de a doua etapă, vor fi refăcute plăcile de mozaic degradate. Având în vedere mărimea asamblului, specificitatea și amploarea lucrărilor este greu de estimat, în acest moment, durata lucrărilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Într-o primă fază lucrările de artă sunt spălate cu soluţii, iar porţiunile crăpate sunt acoperite prin tehnici speciale.

Comentarii

Ultimă oră