Sari la conținut
grup-infractional-destructurat

Un grup infracţional, bănuit de sustragere de piese şi componente de la locomotive şi vagoane, a fost destructurat.

Membrii grupării sunt bănuiți că, pe parcursul ultimelor 6 luni, ar fi sustras piese și componente de la locomotivele și vagoanele garate în stațiile C.F.R de pe raza municipiului Brașov și din zonele adiacente, precum și că ar fi comercializat țigări provenite din contrabandă.

Polițiștii de la transporturi din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și D.G.A. – S.J.A Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au acționat pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în furturi și contrabandă cu țigări.

Astfel, polițiștii au  efectuat 14 percheziții la locuinţele din județul Brașov ale persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de infracțiuni și au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.

Bunurile sustrase ar fi fost valorificate, prin intermediul unor intermediari, de pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și municipiului București, către firme fictive, care ulterior le distribuiau unor centre de colectare.

Prejudiciul cauzat este de 1.785.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 3,5 tone de metale neferoase, în valoare de aproximativ 30.250 de lei, laptopuri, telefoane mobile și scule electrice. 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, au fost reținuți și urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propuneri privind instituirea de măsuri  preventive.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Comentarii

Ultimă oră