Sari la conținut
greva-generala-in-sanatate-dupa-pasti

Reprezentanţii Sindicatul Medisan-Sanitas Braşov, care are peste 1.400 de membri, medici, asistenţi, biologi, farmacişti şi alţi specialişti din domeniul sanitar, derulează o campanie de strângere de semnături pentru a se hotărî dacă vor participa la o eventuală grevă generală.

Nemulţumirea este la nivel național, după ce unii angajaţi din sistemul de sănătate românesc s-au plâns că nu le-au fost majorate salariile de la 1 Martie, aşa cum a anunţat Guvernul.

Potrivit liderului de sindicat de la Braşov, Paul Negoescu, „următoarele săptămâni vor fi dedicate pichetărilor ministerelor, al Muncii, al Finanţelor şi al Sănătăţii, iar dacă aceste pichetări nu vor avea niciun rezultat se va organiza un miting la Bucureşti şi ulterior se va declanşa greva.

Paul Negoescu a adăugat că sunt categorii de angajaţi din sistemul sanitar cărora le vor creşte salariile doar pe hârtie şi că săptămâna viitoare se va decide câţi membri ai sindicatului de la Braşov vor pleca la Bucureşti la proteste.

Medicii şi asistentele, dar şi alte categorii de personal din sistemul sanitar, sunt nemulţumiţi că majorarile salariale între 70% şi 170%, anunţate de Ministerul Sănătăţii, sunt doar pe hârtie.

La nivel naţional, Sanitas a decis să declanşeze grevă generală după sărbătorile de Paşte.

Comentarii

Ultimă oră