Sari la conținut

Deşi în oraş sunt 320 de staţii de autobuz, în jumătate dintre ele nu există posibilitatea achiziţionării unui tichet de călătorie.

În cazul în care vă treziţi într-o astfel de staţie, cum este aceasta de pe strada Hărmanului, unde nu există nici casă de bilete şi nici chioşc de ziare, recomandabil este să mergeţi pe jos până la următoarea staţie şi în nici un caz să urcaţi la bordul mijloacelor de transport în comun fără bilet pentru că amenzile sunt destul de mari. Acesta nu este însă singurul exemplu. Pe strada Independenţei există o singură casă de bilete, la Piaţa Tractorul. Dacă aveţi de făcut pe neaşteptate un drum de seară, s-ar putea să aveţi ceva bătăi de cap în aventura găsirii unui bilet.
Doar până la 18. După ora 18, atât casele de bilete cât şi chioşcurile de ziare se închid. „Orarul de funcţionare al punctelor de vânzare a biletelor RAT a fost făcut în aşa fel încât să nu se suprapună pe cât posibil cu cel al chioşcurilor de ziare care vând şi bilete, tocmai pentru a acoperi un interval cât mai lung de timp”, ne-a spus Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt RAT Braşov. Seara, după ora 18, se mai găsesc bilete doar la capete de linie mai mari sau la staţiile de călători centrale.
Bilete de rezervă sau abonament. La capătul liniei 36 vă veţi lovi de aceeaşi problemă, şi atunci nu vă mai rămâne la dispoziţie decât varianta tonomatului de bilete de la Spitalul Tractorul. Situaţii asemănătoare se găsesc în mai tot oraşul. „Singura soluţie este să vă îndreptaţi spre o staţie unde există un punct de vânzare sau fiecare călător ar trebuie să îşi ia în funcţie de posibilitate şi nevoie ori un abonament, ori două bilete, chiar dacă ştie că are nevoie doar de unul şi pe al doilea să-l păstreze de rezervă”, a mai spus Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt RAT Braşov.
Nu se vor cumpăra de la şofer. Aşadar, sfatul este să vă faceţi provizii de bilete că niciodată nu se ştie şi dacă vă aşteptaţi ca într-o bună zi şoferii mijloacelor de transport în comun să vă salveze în astfel de situaţii, luaţi-vă gândul. Purtătorul de cuvânt al regiei de transport în comun exclude ca aceştia să vândă tichete, pentru că ar da programul autobuzelor şi troleibuzelor peste cap, pierzând timpul cu vânzarea biletelor.

Comentarii

Ultimă oră