Sari la conținut
grefierii-tribunalului-brasov-protesteaza

Grefierii de la Tribunalul Brașov s-au alăturat protestelor organizate în întreaga țară. Potrivit unui comunicat primit la redacție: „Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Braşov, în virtutea dreptului constituţional la liberă exprimare, precum şi în considerarea dispoziţiilor Codului Muncii, având în vedere dificultăţile cu care se confruntă sistemul judiciar, în general, şi această categorie profesională, în special;  vă informează că se alătură, începând cu data de 07.10.2016, protestului declanşat la nivel naţional de această categorie profesională”.

Printre problemele reclamate de grefieri se numără:  inechităţile salariale existente în rândul acestei categorii de personal, lipsa unei legislaţii şi a unor reglementări adaptate la realităţile din instanţe, dar și sporirea atribuţiilor şi responsabilităţilor grefierilor. În plus, oamenii sunt nemulțumiți de faptul că Parlamentul nu a adoptat un nou statut al personalului de specialitate din instanţe, raportat la modificările legislative din ultimii ani şi care să contribuie astfel la eficientizarea activităţii acestei categorii profesionale, cu implicaţii directe asupra calităţii actului de justiţie. „Este important de menţionat că un proiect de statut la care s-a lucrat timp de 6 ani şi adoptat de Camera Deputaţilor nu a fost adoptat de către Senat în primăvara acestui an, cu toate că numărul voturilor în favoarea adoptării acestuia au fost majoritare, însă insuficiente numeric, din cauza neparticipării la şedinţa de plen al unui număr suficient de parlamentari”, se mai arată în comunicat.

Grefierii din toată ţara au întrerupt activitatea, astăzi, între orele 10:00 – 13:00, fiind vorba de protest spontan în faţa sediilor instanţelor sau parchetelor. În plus, un pichet are loc şi în Capitală, în faţa Ministerului Justiţiei, anunţă Asociaţia Grefierilor din Români

Comentarii

Ultimă oră