Sari la conținut

„Google Map Maker” își încheie activitatea

google-map-maker-isi-incheie-activitatea

„Google Map Maker”- 31 Martie 2017, ultima zi

După cum a anunțat  Google cu mult timp în urmă, astăzi, 31 martie 2017, va fi ultima zi de funcționare a programului Google Map Maker, prin care orice persoană putea aduce îmbunătățiri hărților Google, adică Google Maps și Google Earth . Facilitatea a fost ani de-a rândul o sursă binevenită de inspirație pentru cei ce fac hărți.

Așa că, oricine mai are ceva de editat pe „Google Map Maker” ar face bine să se grăbească și să facă acest lucru astăzi. Mâine va fi deja prea târziu, nemaiavând la dispoziție posibilitatea de a edita cu precizie.

Pe viitor se vor putea aduce îmbunătățiri și contribuții hărților, doar din aplicația Google Maps, care în prezent oferă doar posibilități limitate.

Pe Google Maps se vor putea adăuga și modifica doar „Puncte de Interes”, cum ar fi obiectivele turistice, companiile și altele asemănătoare.

Nu se vor putea trasa drumuri, denumi sau redenumi clădiri sau terenuri.

În concluzie, pe viitor Google s-ar putea să nu mai fie atât de actualizat în ceea ce privește conformația drumurilor, așa cum a fost până acum. Promisiuni din partea companiei există, dar să vedem ce ne aduce viitorul.


.........................................................................................


  „Google Map Maker” este o aplicație online, care a fost furnizată de către Google pentru a extinde serviciile oferite de către Google Maps. În Google Maps, cartografierea anumitor țări și regiuni nu era realizată deloc sau în foarte mică măsură. Pentru rezolvarea acestui impediment, Google a decis să deschidă spre editare Google Maps, cu ajutorul comunităților din aceste zone. Orice hartă creată de utilizatorii „Google Map Maker” devenea proprietatea intelectuală a Google.

Scopul final al proiectului a fost de a dobândi suficiente date de cartografiere de înaltă calitate pentru a fi publicate și utilizate pe serviciul existent Google Maps.

Utilizatorii au avut posibilitatea de a trasa anumite caracteristici direct pe o hartă și au putut să adauge drumuri, căi ferate, râuri și așa mai departe. În plus, utilizatorii au avut posibilitatea să adăuge clădiri de locuințe, sedii de firme, servicii locale de transport.

Pentru a se asigura calitatea contribuțiilor, acțiunile utilizatorilor obișnuiți erau moderate de utilizatorii mai experimentați. Acest sistem a fost conceput pentru a preveni inexactitățile.


   Datorită „Google Map Maker” și a comunității bine organizate de utilizatori, multe zone din lume (și inclusiv România) au ajuns să aibă hărți exacte, detaliate pe Google Maps, actualizate în timp util.

Comentarii

Ultimă oră