Sari la conținut

„Giving Tuesday”– Ziua generozităţii şi implicării sociale

giving-tuesday-ziua-generozitatii-si-implicarii-sociale

Dacă în luna noiembrie există o zi dedicată shopping-ului, precum Black Friday, deja adoptată la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor?

   Așa s-a lansat în 2012 #GivingTuesday, o mișcare internațională adoptată de peste 90 de tari, o zi în care lumea întreagă se unește pentru a dărui.

Milioane de oameni din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură ori statut social se alatură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnatate și impact când oamenii dăruiesc împreună.

Din 2017 #GivingTuesday se sărbătorește și în România.

 Marți, 28 noiembrie 2017, la Brașov, Ziua Giving Tuesday este dedicată proiectului „Intergenerații”, propus de Asociația Diaconia Ajutor Internațional, care aduce împreună copii și vârstnici care lucrează împreună, învață lucruri noi și se ajută reciproc pentru a-şi crea o viață mai bună.


    Proiectul „Intergeneraţii” transformă centre de zi de tip afterschool în centre comunitare intergeneraţionale unde voluntari seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizeză și participă împreună la diferite activități, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

Proiectul implică 13 vârstnici în activități cu 80 de copii și 25 de tineri susținuți în Centrul de zi Diaconia. Vârstnicii care se implică ca voluntari în program vin cel puțin o dată pe săptămână la Diaconia și desfășoară ateliere de meserii care le dezvoltă abilitățile manuale și îi face conștienți de potențialul pe care îl au.

Brașovenii care vor să susțină acest proiect, pot face acest lucru prin două modalități:

1. Cu o donație online pe site-ul Fundației Comunitare Braşov: http://fundatiacomunitarabrasov.ro/giving-tuesday-brasov/ .

2. Vizitând Centrul Diaconia (pe str. Carieri nr. 65), în ziua porţilor deschise „Giving Tuesday”, marţi, 28 noiembrie 2017, între orele 12.00 -18.00. În acest fel vor avea ocazia să îi cunoască pe vârstnicii şi copiii care lucrează împreună în programul „Generaţii” şi vor gusta din bunătăţile pregătite de voluntarii care susţin acest program.

Programul “Generații” este inițiat de Fundația Principesa Margareta a României și este implementat în Brașov de Asociația Diaconia Ajutor Internațional, cu sprijinul Fundației Comunitare Brașov.

..............................................................................................................

#GivingTuesday este o mișcare globală care încurajează implicarea sociala și faptele bune, punând în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media.

#GivingTuesday se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie, ziua în care toți brașovenii sunt invitați să se implice, să daruiească, să voluntarieze, să ofere cu inima deschisă ceva comunității din care fac parte și să își îndemne pretenii să procedeze la fel.

Comentarii

Ultimă oră