Sari la conținut
gigi-becali-va-face-3-ani-de-inchisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, completul de 5 judecători a decis luni ca Gigi Becali să fie condamnat la 3 ani închisoare cu executare şi interzicerea pe 5 ani după executarea pedepsei a drepturilor civile şi electorale.

Pentru schimbul de terenuri pe care Gigi Becali l-a făcut cu MapN, Gigi Becali a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, dar automat i s-a preschimbat pedeapsa de 3 ani cu suspendare din dosarul sechestrării de persoane în 3 ani cu executare.
Conform Codului Penal, cele două pedepse au fost comasate şi se execută pedeapsa cea mai severă, adică 3 ani cu executare.Tot în dosarul „schimburilor de terenuri” au mai fost condamnaţi şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc - 2 ani cu executare - şi fostul şef al Statului Major al Armatei Dumitru Cioflină - 2 ani cu executare.
Gigi Becali are de gând să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu graţierea pedepsei de trei ani de închisoare la care a fost condamnat. „Prima dată m-am gândit să-i cer lui Băsescu graţierea. Nu-mi cad galoanele dacă o cer”, a declarat Becali, în declaraţia dată imediat după sentinţă. El a anunţat că va ataca sentinţa la CEDO, susţinând, totodată, că „se simte trădat de statul român”.
„Dacă ei au crezut că vor da drumul la Schengen, e treaba lor. Sora mea a leşinat. Mama a zis că aşa vrea Dumnezeu” a mai spus Becali care a adăugat că se va prezenta în arest de bunăvoie.  Instanţa a mai dispus în cazul lui Becali şi interzicerea pe o perioadă de cinci a dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice. Această pedeapsă complementară are ca efect şi pierderea calităţii de parlamentar.

Comentarii

Ultimă oră