Sari la conținut

Ghişe a depus plângere penală împotriva lui Băsescu şi Curţii Constituţionale

ghise-a-depus-plangere-penala-impotriva-lui-basescu-si-curtii-constitutionale

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a depus plângere penală împotriva lui Traian Băsescu şi a 6 magistraţi de la Curtea Constituţională.  Băsescu e acuzat de uzurpare de calităţi oficiale şi de propagandă în favoarea statului totalitar.Potrivit lui Ghişe, Băsescu a ocupat sediul Administraţiei prezidenţiale, la data de 28 august, "cu ajutorul unor persoane îmbrăcate în uniforme ale SPP, ştiind că la respectiva dată era şi este, şi în prezent, în situaţia de suspendat din funcţia de preşedinte, conform hotărârii Parlamentului nr 33/2012".

Ioan Ghişe îl mai acuză pe Traian Băsescu de propagandă în favoarea statului totalitar, prin "încălcarea voinţei poporului, consemnată în rezultatele Biroului Electoral Central şi confirmate de Curtea Constituţională".

Senatorul PNL a mai depus o plângere penală pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale care ar fi votat în favoarea invalidării referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc şi Valentin Zoltan Puskas.

Judecătorii Curţii Constituţionale sunt acuzaţi de schimbarea ordinii de drept în România, prin anularea hotărârii nr. 6/2012 a CC, prin care s-a constatat valabilitatea referendumului.

 Potrivit lui Ioan Ghişe, infracţiunile pe care judecătorii CC le-au comis sunt propagandă în favoarea statului totalitar, comunicarea de informaţii false, abuzul în serviciu contra intereselor publice, abuzul în serviciu în forma calificată şi uzurparea de calităţi oficiale

Comentarii

Ultimă oră