Sari la conținut
ghid-practic-pentru-utilizarea-unui-calculator-rca

Accidentele rutiere se întâmplă aproape zilnic în ţara noastră, afectând viaţa conducătorilor auto şi a celorlalte persoane implicate în evenimentele de pe şosele. Pentru a asigura o stare optimă de confort şoferilor angajaţi în traficul pe drumurile publice, legislaţia românească pune la dispoziţia lor o asigurare auto de răspundere civilă, cunoscută sub acronimul RCA. Poliţă RCA ajută persoanele afectate de accidentul produs de conducătorul auto asigurat, să îşi recupereze de la compania de asigurări, prejudiciul material (avarierea autoturismului) şi/sau moral (vătămare corporală sau chiar deces), după caz, rezultat în urma evenimentului nefericit.

În prezent, în România există mai multe firme care oferă proprietarilor de autoturisme servicii de încheiere a unei poliţe RCA obligatorii. Oferta „centralizata” a acestora poate fi consultată de persoanele interesate, online, cu ajutorul aplicaţiei calculatorului RCA. Cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă portalul online ebuget.ro, unde utilizatorii pot încheia o serie largă de tranzacţii prin intermediul internetului. Softul este foarte util, deoarece şoferii care doresc să încheie  o asigurare RCA, pot afla, pe baza unei documentări sumare, care sunt ofertele furnizorilor de servicii de asigurări, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediile firmelor de profil pentru a solicita informaţii de la consultanţi. Cu ajutorul unui calculator RCA, clienţii sunt informaţi rapid care sunt companiile de asigurări incluse în lista furnizorilor de poliţe RCA şi pot realiza, în timp real, o comparaţie a preţurilor de pe piaţă. Cele mai cunoscute societăţi din România, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul asigurărilor auto de răspundere civilă sunt: Generali Asigurări, Astra Asigurări, Euroins, Groupama, Ardaf, Banca Comercială Română Asigurări, Uniqa, Omniasig şi Allianz Ţiriac. Aceste companii prezintă potenţialilor clienţi, proprietari de autoturisme şi conducători auto, interesaţi să încheie o poliţă de asigurare auto civilă obligatorie, o ofertă variată, cu condiţii de bază şi extraoptiuni personalizate pentru fiecare categorie de  client, astfel încât să satisfacă o gamă cât mai largă de cerinţe ale solicitanţilor.

Conducătorii auto pot lua astfel decizia de a încheia o poliţă de asigurare cu compania de asigurări care satisface cerinţele personale ale fiecărui solicitant şi care are cel mai bun raport calitate-preţ. În plus, persoanele interesate să achiziţioneze o poliţa RCA, pot solicita lămuriri suplimentare, dacă au neclarităţi, de la consultanţii de specialitate ai site-ului ce administrează calculatorul RCA, prin apelarea unui număr de telefon postat pe pagina web. Etapele care trebuie parcurse de solicitant, cu ajutorul calculatorului, pentru a afla care este cea mai bună ofertă de servicii de asigurare civilă auto obligatorie, sunt următoarele: completarea unui formular electronic cu datele maşinii şi ale proprietarului înscris în talonul acesteia, data începerii perioadei de asigurare, tipul de persoană care o solicită (fizică sau juridică), informaţii despre tipul şi caracteristicile tehnice ale maşinii (autoturim, motoretă, tractor etc.), capacitatea cilindrică şi puterea motorului. În plus, trebuie completată informaţia dacă proprietarul maşinii a fost implicat în trecut într-un accident rutier. După ce toate aceste date sunt completate, calculatorul RCA pune la dispoziţia utilizatorilor online o listă cu preţurile comparative oferite de societăţile de asigurare. Astfel, conducătorii auto pot alege rapid, eficient şi în deplină cunoştinţă de cauză, oferta care le satisface optim nevoile personalizate.

Comentarii

Ultimă oră