Sari la conținut

Gesturile simple aduc lumina în vieţile complexe ( Galerie FOTO)

gesturile-simple-aduc-lumina-in-vietile-complexe-galerie-foto

Bătrâneţe, haine grele! Ne vine să credem sau nu, dar această zicală ajunge, din păcate, să fie o realitate pentru noi toţi. Unii dintre noi mai norocoşi, iar alţii mult prea încercaţi de soartă. Povestea de viaţă a Valeriei Becfi, o bătrână în vârstă de 82 de ani, este una frumoasă până la un moment dat, când soţul acesteia a părăsit cele lumeşti şi a fost nevoită să păşească mai departe pe drumul anevoios al vieţii cu cel mai mare duşman de mână: SINGURĂTATEA. După luni de zile în care a plâns zi şi noapte, şi-a vândut apartamentul şi acum trăieşte fericită, alături de alţi seniori la un cămin, pe care îl numeşte ACASĂ. Aici mai locuiesc alţi 74 de vârstnici, dintre care 15 sunt cazuri sociale. Şi chiar dacă nu e Crăciun sau Paște, cineva s-a gândit şi la ei, făcând donaţii, în tot timpul anului, pentru a le lumina frunţile încruntate. Este vorba despre un membru al Fundaţiei Augusta, Bogdan Motoc.

75 de suflete s-au reunit la căminul pentru persoane vârstnice al Asociaţiei Medical-Creştine Christiana, din Săcele. Un loc cald, unde amintirile se deapănă în tihnă şi unde liniştea sufletească şi respectul sunt primordiale. Printre seniori, o bătrânică veselă cu ochi blânzi şi calzi: Valeria Becfi. Ea a venit la cămin, după câteva întâmplări, care i-au măcinat sufletul. „A murit soţul meu şi de atunci a început calvarul. Am rămas singură, am vândut apartamentul şi am venit aici pentru că am avut o cunoştinţă şi i s-a făcut milă, pentru că i-am spus povestea mea şi m-a adus aici. Atmosfera este frumoasă, nici nu pot să spun în cuvinte. Aici am căldură, apă caldă, mâncare, doctori, n-am cuvinte. Şi mă duc şi mă rog la Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru mine că numai cu ajutorul lui am ajuns aici. Până să ajung aici am plâns, o lună, două încontinuu. Am vândut casa…nu ştiam ce să fac? Îmi era urât”, a spus Valeria Becfi.

Acum femeia şi-a găsit locul, o adevărată casă şi o familie cu mulţi membri. Aici sunt îngrijiţi, nu doar fizic, ci şi sufleteşte: cu vorbe bune şi căldură din inimă. Căminul funcţionează mai ales cu ajutorul sponsorizărilor şi donaţiilor, dar şi cu puţin din contribuţiile vârstinicilor. Mereu este nevoie de ceva aici, pentru ca bătrânii să trăiască decent. Un om cu suflet mare, care s-a gândit la seniori, este şi unul dintre membrii Fundaţiei Augusta, Bogdan Motoc, care a donat materiale de curăţenie şi igienă, vopsea lavabilă pentru igienizare, dar şi produse pentru îngrijire personală. Protejarea şi ajutorarea bătrânilor, a seniorilor noştri este o prioritate şi ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea. M-am gândit să vin în ajutorul acestui cămin de bătrâni cu nişte materiale şi cu ce mai au nevoie pentru buna desfăşurare şi buna întreţinere a seniorilor, a declarat  Bogdan Motoc.

Directoarea Asociaţiei Christiana Margareta Ardeleanu spune că

„aceste donaţii sunt foarte importante pentru noi, pentru că în cămin, la ora actuală, avem un număr un număr de 75 de seniori dintre care 15 sunt cazuri sociale, deci iată că aceste donaţii ne sunt de mare ajutor”.

Fundaţia Augusta a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta şi proteja persoanele fără sprijin material. Oamenii de aici, fac acte de caritate, chiar dacă nu suntem în perioada sărbătorilor. Le întind astfel o mână de ajutor, celor care au nevoie de persoane cu inimi calde, mai ales atunci când bătrâneţea îşi pune amprenta ei….apăsătoare, de cele mai multe ori.

Comentarii

Ultimă oră