Germania va începe să deporteze, în cursul acestei săptămâni, imigranţii care provin din ţările balcanice ale căror solicitări de azil nu au fost aprobate, potrivit unor surse din Guvernul german.
Acestea au precizat că Germania a ajuns la un acord cu Albania, Kosovo şi Muntenegru pentru a permite repatrierea solicitanţilor de azil ale căror documente de identificare au expirat sau au fost distruse. Mulţi dintre solicitanţii de azil îşi distrug paşapoartele după ce ajung în ţara de destinaţie finală, motiv pentru care Germania nu a putut să deporteze decât 30% dintre imigranţii ale căror cereri de azil au fost refuzate.
În septembrie, Germania a declarat Albania, Kosovo şi Muntenegru ţări "sigure", ceea ce înseamnă că rezidenţii acestor state, precum şi cei din Macedonia, Serbia şi Bosnia, vor fi, în mod automat, neeligibili pentru statutul de azilant.
Autorităţile germane au identificat aproximativ 150.000 de solicitanţi din regiune pe care urmează să-i deporteze, în condiţiile în care Albania, Kosovo şi Muntenegru au convenit să recunoască procedura de identificare a Germaniei şi documentul pentru deplasare termporară între ţări. Sursa www.mediafax.ro.