Sari la conținut

Cel mai bun degustător de vin din România a fost de­semnat în cadrul unei competiţii strânse desfăşurate la Braşov iar Trofeul Someleriei a plecat în acest an în Capitală. Specialiştii în domeniu s-au întrecut pentru a obţine trofeul someleriei, eveniment aflat ]n acest an la cea de-a 11-a ediţie şi organizat de Asociaţia Somelierilor din România. Din cei 20 de concurenţi din aproape toate colţurile ţării, doar 3 au ajuns în finală.
Contra-cronometru. Fiecare somelier a avut patru minute la dispoziţie să-şi pună în valoare talentele. Concurenţii au avut misiunea şi de a recomanda vinul în asociere cu diferite preparate culinare, să sugereze temperatura la care poate fi servit şi să estimeze potenţialul de învechire al vinului. Juriul a fost exigent şi mereu cu ochii pe concurenţi. Decantarea şi servirea vinului roşu comandat de clienţi, analiza greşelilor din meniu, dar şi renumita degustare. Acestea au fost următoarele teste pregătie cu atenţie de organizatori.
Trofeul - în Capitală. Organizatorii spun că acest concurs s-a desfăşurat după normele si regulile Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor. Câştigătorul Trofeului a fost un tânăr din Capitală, George Cioca, de 32 de ani. Acesta poate reprezenta România în competiţiile internaţionale ulterioare.

Comentarii

Ultimă oră