Olimpia Braşov a început din această săptămână pregătirile pentru un nou sezon. Dan Calancea a dat startul antrenamentelor. Încă de la primele şedinţe de pregătire, tehnicianul Olimpiei a avut la dispoziţie toate transferurile efectuate în această vară. Clubul şi-a prezentat cele şase achiziţii. Dora Ardelean, Ruxandra Chiş, Dara Kovacevic, Janae Sharpe, Jelena Mitic şi Biljana Pesovic vor evolua sub Tâmpa în sezonul următor.


Mai puţin de o lună ne desparte de startul unui nou sezon baschetbalistic. Olimpia Braşov s-a reunit în vederea pregătirii campionatului. Vestea bună este că staff-ul administrativ a reuşit să se mişte bine pe piaţa transferurilor, iar Dan Calancea a putut conduce primele antrenamente cu lotul complet.

Tehnicianul Olimpiei a prefaţat noul sezon competiţional.  
„Din punctul meu de vedere, va fi un sezon foarte disputat. Practic, şi pentru lupta la titlu şi pentru intrarea în play-off sunt formaţii cu şanse egale. Sper să jucăm foarte bine şi să încercăm să depăşim ca şi loc în clasament rezultatul de anul trecut. Nu este deloc uşor, dar sunt convins că prin prestaţia şi jocul nostru vom putea să câştigăm şi să aducem cât mai mulţi oameni la sală” - Dan Calancea, antrenor Olimpia Brasov

În această vară, Olimpia Braşov a punctat bine la capitolul achiziţii. Sunt nu mai puţin de şase jucătoare noi sub Tâmpa. Este vorba de pivoţii Dora Ardelean, Jelena Mitic şi Dara Kovacevic, fundaşii Ruxandra Chiş şi Janae Sharpe, precum şi extrema Biljana Pesovic.
Dora Ardelean a mărturisit că putea ajunge la Braşov încă de anul trecut.
„În primul rând oamenii, în al doilea rând seriozitatea. Mai mult pentru oamenii de aici am venit. Anul trecut nu am luat alegerea asta şi acum am zis că este momentul să fac alegerea potrivită pentru mine” - Dora Ardelean, jucătoare Olimpia Braşov 

Ruxandra Chiş a venit cu gânduri mari de la CSM Oradea. În momentul în care a ales Braşovul, a contat foarte mult prezenţa pe banca tehnică a antrenorului Dan Calancea.
„Eu am ales Braşovul în primul rând pentru antrenor, domnul profesor Calancea, pe care l-am avut în urmă cu câţiva ani la lot. Îmi place foarte mult antrenamentele făcute de el şi am zis că este un pas înainte pentru mine să progresez în sportul pe care îl fac” - Ruxandra Chiş, jucătoare Olimpia Braşov 


În noul campionat, Olimpia va avea în lot nu mai puţin de trei sârboaice. Una dintre ele este Dara Kovacevic, sora antrenorului secund Nenad Marinkovic. Pivotul a ajuns de la echipa rusă Spartak Noginsk.
„Am ales Braşovul deoarece cred că este o echipă mare, alături de care pot obţine rezultate bune” - Dara Kovacevic, jucătoare Olimpia Braşov


Janae Sharpe a venit de la Braşov direct din NCAA, de la Matadors California. A primit referinţe bune despre echipă şi deja au impresionat-o oamenii şi oraşul.
„Am ales Braşovul fiindcă este o şansă importantă să mă ajute în programul de dezvoltare pe care l-am început. Fanii sunt minunaţi. Echipa este super până acum. Cred că este o şansă pentru mine să vin la această echipă să o ajut în campionat şi să pătrundem în Final Four” - Janae Sharpe, jucătoare Olimpia Braşov

 
Jelena Mitic a reprezentat ultima achiziţie a Olimpiei. Sârboaica a ajuns de la echipa Play Off Sarajevo şi îşi doreşte să ajute la îndeplinirea obiectivelor.
„Am ales Braşovul, pentru că am auzit că această echipă este foarte mare. Oamenii din club sunt foarte serioşi, la fel ca şi cei din staff. Pot să să contribui la obţinerea de rezultate bune şi cred că asta mă va ajuta şi pe mine în plan profesional. Încerc să ajut cât mai mult posibil echipa” - Jelena Mitic, jucătoare Olimpia Braşov

 
Chiar dacă este străină, Biljana Pesovic s-a obişnuit deja cu campionatul românesc. Extrema în vârstă de 32 de ani a evoluat în ultimele patru sezoane la Danzio Timişoara. 
„Am venit aici pentru antrenor. Ştiu că este un antrenor bun, dar am mai venit şi pentru oamenii din club, care au făcut totul ca echipa să meargă cât mai bine. Obiectivul nostru este realizabil, să putem intra în play-off şi în Final Four-ul Cupei României” - Biljana Pesovic, jucătoare Olimpia Braşov

 
În lotul Olimpiei se mai află Gabriela Irimia, Andra Haas şi Carla Bartee. De asemenea, Dan Calancea va mai miza şi pe cinci junioare: Ana şi Maria Ferariu, Cati şi Teo Armanu, precum şi Iulia Brezoi. Toate au avut meciuri la naţionalele de juniori ale României în această vară.

În perioada următoare, până la primul joc oficial al sezonului din Cupa Românieie cu U Cluj, braşovencele vor avea de disputat mai multe partide amicale. În acest sens, au fost perfectate deja patru meciuri de verificare: două la Timişoara şi două la Arad.

Dora Ardelean - 21 ani, 186 cm, pivot (ultima echipa: CSU Alba Iulia)Ruxandra Chis - 22 ani, 176 cm, fundas (ultima echipa: CSM Oradea)


Dara Kovacevic - 32 ani, 180 cm, pivot (ultima echipa: Spartak Nogins, Rusia)


Janae Sharpe - 22 ani, 170 cm, fundas (ultima echipa: CSUN Matadors California)


Jelena Mitic - 26 ani, 191 cm, pivot (ultima echipa: Play Off Sarajevo)


Biljana Pesovic - 32, 180 cm, extrema (ultima echipa: BCM Danzio Timisoara)