Sari la conținut
furtul-din-locuinta-poate-fi-prevenit

În urma analizării condițiilor favorizante ale comiterii furturilor din locuință s-a constatat că 1 din 4 furturi sunt comise din cauza neglijenței proprietarilor, care nu iau suficiente măsuri de protejare a locuințelor atunci când sunt plecați de acasă și la domiciliu nu rămâne nimeni.


Bunurile sustrase de infractori sunt în general electronice şi electrocasnice de mici dimensiuni, bani şi bijuterii. Pentru a preîntâmpina producerea furturilor din locuință.


Poliția vă recomandă:
 Acordaţi atenţie căilor de acces în locuinţa dumneavoastră: uşa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa, garajele şi subsolurile care comunică cu locuinţa.


 Montaţi sisteme de alarmă și încuietori sigure la intrarea în beciuri sau anexe.

 Protejaţi ferestrele cu grilaje metalice dacă locuiţi în apartamente situate la parter sau în case.


 Când părăsiţi domiciliul, verificaţi dacă aţi închis bine uşile şi ferestrele, inclusiv ușa de la balcon.

 Nu uitaţi nicio fereastră întredeschisă şi, chiar dacă vă aflaţi în locuinţă, încuiaţi uşa de la intrare.

 Nu lăsaţi cheia sub ştergătorul de la uşă, în ghiveciul cu flori, în poştă, sus pe tocul uşii etc.

 Nu lăsaţi mesaje în uşă sau pe robotul telefonic, care să certifice absenţa dumneavoastră.

 Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le sesizaţi pe cine caută - astfel de întrebări descurajează posibilii infractori, reţineţi semnalmentele persoanelor suspecte pe care le întâlniţi sau care pun întrebări despre vecinii dumneavoastră

 Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră şi nu primiţi în casă persoane necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii, mai ales dacă nu se pot legitima.

 Pentru protejarea caselor de vacanţă sau a celor în construcţie recomandăm proprietarilor să stabilească cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei şi să depoziteze bunurile de valoare în locuri sigure.

 Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat.

 Schimbaţi de urgenţă sistemele de siguranţă ale locuinţei dacă v-au dispărut cheile şi actele de identitate.

Nu uitaţi că PRUDENŢA este cea mai bună metodă pentru a nu deveni victimă a infractorilor !

Comentarii

Ultimă oră