Sari la conținut

„Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzica lui Marius Țeicu, la Sala Operei

frumoasa-din-padurea-adormita-pe-muzica-lui-marius-teicu-la-sala-operei

Opera Braşov a pregătit noi spectacole pentru iubitorii muzicii, atât în sala Operei, cât şi la Muzeul Casa Mureşenilor.

    Ziua de miercuri vine cu două reprezentații, dedicate, unul, celor mai mici brașoveni, iar celalalt, iubitorilor de muzică de toate vârstele!

 Primul spectacol este pentru copii şi se va juca miercuri cu casa înschisă, deoarece toate biletele au fost vândute cu multe zile înainte de reprezentație.

Miercuri, 8 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Sala Operei, cei mici sînt invitați să urmărească spectacolul dedicat lor: „Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzică de Marius Țeicu, avînd la bază scenariul scris de Silvia Kerim, după basmul lui Charles Perrault.

Cei prezenți vor avea parte de o poveste minunată, care le transmite celor mici să nu uite să-și realizeze visurile copilăriei când vor fi mari, iar celor mari să mai creadă că binele poate învinge răul așa cum o făceau atunci cînd erau copii.

„A fost odată, ca niciodată, o împărăţie cu zâne bune şi vrăjitoare rele, cu broaşte şi berze vorbitoare, cu oameni liniştiţi şi cumsecade peste care domnea un Împărat, om cu concepţii foarte moderne. Împreună cu soţia lui, Împărăteasa Zimby, a aşteptat cu nerăbdare ca Barza Bertha (pasăre foarte agreată la curţile domneşti) să le aducă un bebeluş. Clipa mult aşteptată a sosit şi odată cu ea începe şi povestea noastră. Barza Bertha şi buna ei prietenă Broasca Bibi aduc în dar la curtea împărătească o fetiţă frumoasă, frumoasă ca în poveşti. Fericiţii părinţi pun la cale petrecerea de botez. Sunt invitaţi oaspeţi de onoare şi bineînţeles toate ursitoarele, ca să-i asigure Prinţesei un viitor fericit. Se pare însă că încoronatele capete nu ştiau să numere prea bine, pentru că au uitat să invite la grandioasa petrecere şi pe Zâna cea Rea. Supărată, aceasta îşi face apariţia şi aruncă asupra micuţei prinţese un greu blestem, ce urma să-i aducă moartea. Noroc cu Zâna cea Bună ce nu apucase încă să-şi rostească urarea şi care îndulceşte groaznica pedeapsă, introducând în poveste un somn de 100 de ani şi un Prinţ salvator. Broasca Bibi şi Barza Bertha au misiunea să vegheze ca povestea să se termine cu bine. Şi bineînţeles că totul se termină cu ... două nunţi ca în poveşti.”

În distribuție se află artiștii Operei Brașov: Mariana Tomescu, Corina Klein, Simona Mărcan, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Alina Ichim, Sonia Hazarian, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Marius Tămașanu.

Își dă concursul Baletul Operei Brașov.

Regia spectacolului este semnată de Attila Török, scenografia de Șerban Iuca, iar coregrafia și mișcarea scenică de Nermina Damian.

(Pentru acest spectacol nu mai sînt bilete disponibile).


     Tot miercuri, 8 noiembrie 2017 de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” şi Opera Brașov îşi așteaptă vizitatorii la Recitalul de la ora 5 intitulat „Serile Moscovei”. Interpretează artistele Operei Brașov: Ioana Mărgărit – soprană, alături de actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche.

În programul acestui recital extraordinar, dedicat în întregime muzicii ruse, sînt cuprinse lucrări clasice și populare: „Katiusa”, „Serile Moscovei”, „Ce tineri am fost”, „Colinele Manciuriei”.

Intrarea se face pe bază de bilete care se achiziționează la intrarea în sala de concert a muzeului.


    Bilet intrare: elevi și studenți - 2 lei, pensionari - 3 lei, adulți - 5 lei.

Comentarii

Ultimă oră