Sari la conținut
frisbeeeela-castelul-bran

La 1 iunie, jocul, culoarea, voia bună vor invada și anul acesta Castelul Bran și Parcul Regal. Cei mici și însoțitorii lor sunt așteptați să serbeze Ziua Internațională a Copilului într-o lume medievală, recreată pentru a putea experimenta câteva episoade din viața cavalerilor și a domnițelor de odinioară.

        Copiii se vor putea juca cu săbii din lemn, vor purta coifuri, se vor apăra cu scuturi asemănătoare cu cele folosite pe vremuri în bătălii adevărate, vor putea trage cu arcul la țintă și se vor întrece în mersul printre scuturi, legați la ochi. Cei mai timizi pot admira expoziția de arme și armuri medievale, iar cei mai creativi vor putea să-și demonstreze talentul în cadrul atelierelor unde vor putea realiza jucării din lemn, păpuși tradiționale și obiecte decorative din ceramică. Efortul lor va fi răsplătit, copiii putând păstra obiectul care a prins viață în mâinile lor micuțe, dar pricepute. În plus, cei mici se vor putea costuma, fie în cavaleri, fie în domnițe, pentru realizarea unor fotografii memorabile. Atmosfera va fi întregită de un fond muzical specific perioadei medievale.

        Și cum la 1 iunie este și Ziua Castelului Bran, gazdele vor oferi tuturor copiilor și cadrelor didactice însoțitoare accesul gratuit atât la vizitarea castelului, cât și la toate manifestările, dar și un cadou: un frisbee jucăuș, care să-i antreneze în activități de grup, în aer liber, pe toată perioada vacanței de vară. În programul zilei dedicate celor mici, dar și iubitorilor de istorie și legendă, își vor spune povestea și actorii teatrului de păpuși pentru copii, ”Strada”, cu piesa ”Jack și vrejul de fasole”, după o poveste irlandeză.

        Va fi sărbătoare și pentru elevii Liceului de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești, care vor trăi un moment special: va fi lansată cartea bilingvă ”Poveste de Crăciun”, care conține povestea cu același nume scrisă de Regina Maria și pe care elevii au ilustrat-o cu mult talent și dăruire. ”Poveste de Crăciun” face parte din proiectul demarat de Castelul Bran, care are ca scop reînsuflețirea chipului uneia dintre cele mai îndrăgite personalități feminine care ne-au marcat istoria, Regina Maria, care a scris, cu atâta sensibilitate, povești pentru copii. Gazde de onoare ai evenimentului vor fi copiii Principesei Ileana, Dominic Habsburg – Lothringen și Maria Magdalena Holzhausen.

        Petrecerea celor mici se va încheia la ora 18.00, când vor putea intra ultimele grupuri de vizitatori. Mai multe detalii pe office@bran-castle.com sau la telefon 0268.237.700.

Comentarii

Ultimă oră