Sari la conținut
franta-mai-aproape-de-fagaras

Parteneriatul pe care Colegiul Tehnic Aurel Vijoli l-a încheiat cu firmele franceze din Făgăraș, în urmă cu 6 ani, se extinde.

Sprijinită și de Ambasada Franței în România, Ministerul Educației, Alianța Franceză Brașov, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Făgăraș, conducerea liceului și-a deschis ușile, miercuri, pentru o delegație din Franța.

Directorii a 23 de școli au venit în România exclusiv pentru a vizita unitatea de învățământ, atelierele și laboratoarele acesteia, dar și fabricile companiilor din țara-mamă, care activează pe platforma din oraș.

Deplasarea profesorilor "în teren" a fost făcută pentru începerea unei colaborări care să dezvolte învățământul profesional dual.

Potrivit Bună Ziua Făgăraş, primarul Gheorghe Sucaciu a reiterat în fața oaspeților că instituția pe care o conduce va sprijini demersurile începute.

Colegiul Vijoli, companiile franceze și autoritățile locale, încearcă astfel să oprească fenomenul migrării făgărășenilor în străinătate sau în marile orașe din țară.

Vor să îi convingă pe copiii care termină școala gimnazială să aleagă una profesională, oferindu-le burse de studiu private, la Școala profesională franceză, și asigurându-le un loc de muncă după încheierea studiilor.

Asta este o misiune dificilă, având în vedere că din ce în ce mai mulți elevi visează să devină directori, manageri, avocați sau preoți.

Problema nu este una locală, cu ea confruntându-se toate școlile profesionale din țară, în timp ce angajatorii se plâng de mulți ani că nu au „mână de lucru”.

De altfel, multe fabrici închid porțile în România și își mută producția în alte țări din această cauză.

Comentarii

Ultimă oră