Sari la conținut
francesco-totti-implineste-40-de-ani

Francesco Totti, jucătorul emblemă al Romei, a împlinit astăzi 40 de ani.

Fotbalistul care și-a dedicat întreaga activitate unei singure echipe schimbă prefixul.

După ce Totti a marcat golul cu numărul 300 pentru AS Roma, antrenorul Rudi Garcia se întreba retoric că „Nu știu care este mai important pentru Roma, Francesco sau Papa?!”, potrivit DigiSport.

Primul pas spre strălucitoarea carieră de care avea să se bucure a fost pe 28 martie 1993 atunci când a jucat pentru prima oară în Serie A.

Deși a fost dorit cu insistență de AC Milan, mama sa nu l-a lăsat să plece departe de casă, iar Roma avea să devină, în urma acestei decizii, marea sa dragoste.

„Tricoul cu numărul 10 este ca o a doua piele pentru mine, dar oricine ar trebui să aibă şansa să-l poarte şi să-l onoreze prin atingerea celor mai înalte ţeluri!”, spunea Francesco Totti.

„Totti este al optulea rege al Romei! Francesco Totti este Roma și va fi Roma pentru tot restul vieții sale!”, a spus Bruno Conti, fostul mare jucător al Romei din anii ’80.

Francesco Totti va rămâne veșnic cel mai iubit jucător din istoria Romei mai ales prin dragostea pentru echipă, spiritul de luptă și respectul pentru fani. Fanii săi care îl consideră unul de-al lor, așa cum va avea să rămână pentru totdeauna.

Sursa: www.b1.ro

Comentarii

Ultimă oră