Sari la conținut

Fotbal: S-au stabilit datele de disputare pentru barajul de promovare în Liga a 3-a

fotbal-sau-stabilit-datele-de-disputare-a-barajului-de-promovare-in-liga-a-3a

Campioana Braşovului va juca pe 1 şi pe 5 august 2020

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat calendarul şi regulamentul de organizare şi desfăşurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenţei Ligii 3 în sezonul 2020/2021.

Pentru promovarea în al treilea eşalon, prin tragere la sorţi fuseseră deja stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.


   Datele de disputare a partidelor din mini-grupe vor fi 1 august, 5 august şi 9 august 2020, de fiecare dată de la ora 17.30, a anunţat frf.ro .

Astfel, campioana judeţului Braşov va juca pe 1 august 2020 cu cea a judeţului Harghita, respectiv pe 5 august 2020 cu cea a jdueţului Alba.

Celelalte două participante (Alba, Harghita) se vor afla faţă în faţă pe 9 august 2020. Câştigătoarele fiecărei mini-grupe vor promova în Liga 3.


     În situaţia în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situaţia în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii: 1. rezultatele directe, 2. golaverajul în jocurile directe, 3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe, 4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deşi partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă), 5. golaverajul general din mini-grupă, 6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă, 7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.

Precizia-Corona-Colţea, dacă se relaxează măsurile pe 15 iulie 2020

În Liga a 4-a braşoveană este preconizat un „triunghiular” între primele trei clasate la momentul întreruperii competiţiei, în luna martie: Precizia Săcele (43 puncte), Corona Braşov (42) şi Colţea Braşov (40).


   Pentru ca această modalitate să poată fi pusă în practică în zilele de 18, 22 şi 25 iulie, este nevoie ca la data de 15 iulie 2020 Guvernul să ridice măsurile prevăzute în acest moment pentru disputarea competiţiilor sportive. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Liga a 4-a Braşov are şanse mari să fie „îngheţată”, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla cu barajul de promovare.

Cum arată situaţia în Alba şi Harghita?


    În şedinţa Biroului Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba din 16 iunie 2020 s-a hotărât, cu majoritate de voturi, „îngheţarea” campionatului. Astfel, CS Ocna Mureş, lider în Liga a 4-a, cu 5 puncte avans faţă de CS Universitatea Alba Iulia (singura echipă ce ar fi dorit să se continue întrecerea) a devenit campioană a judeţului, urmând să participe la barajul de promovare.


   În Harghita, Liga a 4-a este organizată în două serii, de Est şi de Vest. În prima, lider este VSK Gheorghieni, la patru puncte de locul secund (Ezustfenyo Ciceu), iar în cea de-a doua pe primul loc se află Sporting Odorheiu Secuiesc, la şapte puncte de locul secund (Farkaslaka Lupeni). Cel mai probabil, cei doi lideri ar trebui să se întâlnească într-o finală pentru desemnarea campioanei şi implicit a echipei care va reprezenta judeţul la baraj.

...................................................................................................................................

 Mini-grupele barajului de promovare în Liga 3:


Regiunea 1


Grupa A: Suceava, Iaşi, Neamţ
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoşani

Regiunea 2


Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj
Grupa B: Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş

Regiunea 3


Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureş
Grupa B: Alba, Braşov, Harghita

Regiunea 4


Grupa A: Gorj, Arad, Caraş-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinţi, Timiş

Regiunea 5


Grupa A: Dâmboviţa, Dolj, Argeş
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6


Grupa A: Prahova, Călăraşi, Ilfov
Grupa B: Ialomiţa, Bucureşti, Giurgiu

Regiunea 7


Grupa A: Brăila, Vrancea, Galaţi
Grupa B: Tulcea, Constanţa, Buzău

Comentarii

Ultimă oră