Sari la conținut

Foşti miniştri condamnaţi la închisoare cu executare

fosti-ministri-condamnati-la-inchisoare-cu-executare

Fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani închisoare cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de detenție, însă decizia nu este definitivă, scrie agerpres.ro. Cei doi sunt acuzaţi de DIICOT de trădare pentru că în procesele de privatizare a mai multor companii de stat ar fi oferit informaţii clasificate unor operatori privaţi.
Alte condamnări: Michal Susak (cetățean ceh) — 10 ani închisoare (patru ani și zece luni pentru inițierea unui grup infracțional transnațional și zece ani de închisoare pentru complicitate la spionaj); Mircea Călin Flore (senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetățean româno-englez) — 9,6 ani închisoare (patru ani și zece luni de închisoare pentru inițierea unui grup infracțional transnațional și nouă ani și șase luni de închisoare pentru complicitate la spionaj).
Consultantul internațional Vadim Benyatov a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru spionaj, iar Stamen Stanchev a primit pedeapsa cea mai mare din acest dosar, respectiv 11 ani de închisoare.
Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației a primit șapte ani de închisoare; Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al șefului Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), a fost condamnat la șase ani de închisoare, Gabor Kerekes — cinci ani de închisoare, iar cetățeanul turc Mustafa Oral a fost condamnat la cinci ani închisoare.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte de Casație și Justiție.Detalii despre dosar aici

Comentarii

Ultimă oră