Sari la conținut

Fosta platformă IUS se va transforma în Parc de Retail

fosta-platforma-ius-se-va-transforma-in-parc-de-retail

Austriecii de la Immofinanz transformă fosta platformă IUS în parc de retail. Acesta va opera sub brandul Stop Shop, data deschiderii fiind anunţată pentru 2018.


   Austriecii de la Immofinanz se pregătesc să dezvolte un nou parc de retail sub brandul Stop.Shop pe terenul pe care îl deţin la Braşov. Este vorba despre platforma pe care în trecut se întindea Fabrica de Scule IUS.

Oficialii companiei nu au oferit mai multe detalii despre proiect, dar spun că acesta va fi deschis în 2018.

Stop.Shop este brandul Immofinanz pentru parcurile de retail din Europa Centrală şi de Est.

Aceste unităţi sunt situate în zonele cu o acoperire de la 30.000 până la 150.000 de locuitori. Acest concept este potrivit pentru oraşele mijlocii şi mici, iar grupul ţintă îl reprezintă cumpărătorii „smart”, potrivit companiei.

„Analizăm terenurile pe care le avem, iar pentru următorii doi, trei ani, ne concentrăm pe retail în Polonia şi România. România are o dezvoltare pozitivă în ceea ce priveşte consumul şi vrem să construim centre şi parcuri comerciale în oraşe unde vedem potenţial. Nu o să construim în oraşe unde a fost atins potenţialul de dezvoltare”, a declarat Dietmar Reindl, Chief Operating Officer la Immofinanz.

Compania austriacă a anunţat în 2007 intenţia de a dezvolta o reţea de 20 astfel de centre comerciale în România, primele locaţii indicate fiind Arad şi Târgu Mureş, planurile însă au fost oprite din cauza crizei financiare. Între timp, ideea a fost abandonată. Immofinanz a creat reţeaua Stop. Shop în 2002.

Immofinanz deţine în România terenuri totalizând 300 de hectare, amplasate în majoritatea oraşelor importante din ţară, precum şi mai multe ansambluri rezidenţiale, controlate prin intermediul companiei de dezvoltare imobiliară Adama.

Terenul IUS SA a fost vândut în 2005 cu 2,6 milioane de euro către fondul de investiţii EFG Urban Achiziţii. Ulterior, în 2009, austriecii de la Immoeast, care s-au rebranduit între timp în Immofinanz, au cumpărat fondul European Future Group, care controla EFG Urban Investiţii, terenul fostei fabrici de scule ajungând în proprietatea austriecilor.

Aceştia anunţau că vor investi 240 de milioane de euro într-un proiect mixt cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, format din mall, hotel, centru de afaceri şi locuinţe.

  Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră